Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Για το θέμα της συνάθροισης συμπορευόμαστε με την Πολιτεία - ΒΙΝΤΕΟ

«Υπάρχει μια καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας και πρέπει σε αυτά τα σημεία να συμβαδίζουμε»

Το μήνυμά του για το φετινό Πάσχα και τις κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες στις εκκλησίες απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με φόντο και όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα.

«Η εκκλησία θυσιάζεται, δίνεται, οι άνθρωποι της εκκλησίας κάνουν πολλές φορές τα δικά τους» είπε ο κ. Ιερώνυμος, «αλλά αυτό το πνεύμα το λειτουργικό και το εκκλησιαστικό συνεχίζει να ξεκουράζει τον άνθρωπο. Και αυτοί που το αρνούνται, και αυτοί που κάνουν τον δύσκολο, έχουν την αγωνία τους τώρα μέσα τους αν τους ψάξουμε», επισημαίνοντας τη διάκριση ανάμεσα στη Θεία Ευχαριστία και τη συνάθροιση.

Έχουμε τη λειτουργία και τη ζωή μετά τη λειτουργία, υπάρχει το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και αυτό της συναθροίσεως, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι διαφορετικά πράγματα. 

«Στη Θεία Ευχαριστία δεν χωρά έκπτωση, δεν χωρά ασθένεια, αλλά δεν είναι από αυτά που συζητούνται. Αυτό της συναθροίσεως όμως είναι θέμα που έχει σχέση με τη νοημοσύνη, με την πολιτική σε κάθε χώρα. Εδώ στην Ελλάδα, όπως είναι τα πράγματα, υπάρχει μια καλή σχέση εκκλησίας και πολιτείας και πρέπει σε αυτά τα σημεία να συμβαδίζουμε και να συμπορευόμαστε» τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε και για τα περιστατικά σε Κέρκυρα και Κουκάκι, αλλά είπε δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο λέγοντας πως προτιμά να μιλήσει για το θέμα όταν θα έχουν τελειώσει όλα αυτά, ενώ τέλος αναφέρθηκε στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από το Φιλόπτωχο της Εκκλησίας και την «Αποστολή» αλλά και στη συνεργασία της Εκκλησίας με τον δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης