Kαιρός: Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της χώρα μας από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση αύριο Μεγάλη Τετάρτη ενώ παράλληλα αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το πέρασμα του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στα βόρεια ηπειρωτικά και τη Μεγάλη Τετάρτη στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιοσημείωτη πτώση στις ηπειρωτικές περιοχές που θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα. Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, η πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη αφού από τη Μεγάλη Πέμπτη θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά. Τη Μεγάλη Τετάρτη και έως το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη Μεγάλη Τετάρτη η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά Αφρικάνικής σκόνης στα δυτικά και κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Διαβάστε επίσης