Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τα μικροκομματικά γυαλιά της

 

"Αν δεν προχωρήσουμε τώρα σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημόσιας παρέμβασης για την ενίσχυση της κοινωνίας, αύριο θα μαζεύουμε συντρίμμια. Αν δεν δράσουμε τώρα, στοχευμένα και με σχέδιο, φοβάμαι ότι μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες μέρες", δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, καλώντας την κυβέρνηση να διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ "χωρίς τα μικροκομματικά γυαλιά της".

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" του ΣΥΡΙΖΑ, "δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας" και οι προτάσεις του είναι "πλήρως κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες, αξιοποιώντας 26 δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για την ελληνική οικονομία - 20 δισ. από το δημοσιονομικό απόθεμα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το μαξιλάρι ασφαλείας και 30 δισ. από ευρωπαϊκούς πόρους και εγγυοδοτήσεις". "Δεν είμαστε εδώ για να ακολουθήσουμε τον λαϊκισμό της ΝΔ, που την περίοδο 2015-2019 αντιμετώπιζε κάθε διεθνή κρίση μέσα από τον μυωπικό φακό του 'φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ'" σημειώνει, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη στάση της "υπεύθυνης αντιπολίτευσης, χρήσιμης προς την κοινωνία".

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως "η συνταγή που ακολουθεί θα μας οδηγήσει νομοτελειακά σε μνημόνιο". Απαντώντας στα σενάρια περί εκλογών, διαμηνύει πως "είναι αδιανόητο εν μέσω μιας τόσο πρωτόγνωρης κρίσης η κυβέρνηση να πορευτεί με γνώμονα μικροπολιτικές επιδιώξεις". Σε αυτή την περίπτωση "δεν θα μιλάμε για εκλογικό αιφνιδιασμό, αλλά για μία κοινωνικά ανεύθυνη και θεσμικά ανεπίτρεπτη επιλογή", αναφέρει.

Σχολιάζοντας τέλος, τις εξελίξεις στο επίπεδο των ευρωπαϊκών αποφάσεων, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι "υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που επιμένουν στις αποτυχημένες συνταγές του μνημονίου και της λιτότητας" και μίλησε για απόφαση "πολύ κατώτερη των περιστάσεων", την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη "δυστυχώς χαιρέτισε".

Διαβάστε επίσης