Oι ήρωες με τις πράσινες μάσκες

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΤΣΙΤΣΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

 

Όλοι μας παρατηρούμε με περηφάνεια το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό της Χώρας να δίνει ένα τιτάνιο αγώνα μπροστά σε έναν αόρατο εχθρό μια νόσο που στερεί χιλιάδες ζωές σε ολο τον Πλανητη. Όλοι μας θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι οι ήρωες με τις πράσινες μάσκες όπως τους αποκαλούμε  θα πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις οικονομικές απολαβές που πρέπει, προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημα τους με τον καλύτερο δυνατό τροπο. Ολοι επικροτούμε την απόφαση που έλαβε η πολιτεία σαν έμπρακτη αναγνώριση της ηρωικής τους προσπάθειας για την καταβολή εκτακτου δώρου Πασχα.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και η Ήρωες με τις μπλε στολες. Ποιοί είναι αυτοί ? Είναι οι Αστυνομικοί οι οποίοι καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους έχοντας υποστεί  αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών τα τελευταία χρονια. Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν σηκώσει το βάρος του πρσφυγικου στα νησιά του Αιγαίου. Είναι αυτοί οι οποίοι φυλάνε τα σύνορα στον Έβρο και κράτησαν όρθια τη Χώρα μας. Είναι αυτοί οι οποίοι καλούνται να περιορίσουν 10 εκατομμύρια συμπολίτες μας εφαρμόζοντας τα δύσκολα  μέτρα της κυβέρνησης ώστε να μην υπάρχει διασπορά της νόσου του covid-19 με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία΄. Είναι αυτοί που καθημερινά η πολιτεία τους φορτώνει το ένα πάρεργο μετά το άλλο και που με υψηλό αίσθημα καθήκοντος τα φέρνουν εις περας.  Είναι αυτοί οι οποίοι στερούνται όλα τα προηγουμενα χρόνια στοιχειωδών εφοδίων για την δουλειά τους όπως σφαίρες, αλεξίσφαιρα, οχήματα, εκπαιδεύσεις  κα. ένεκα της οικονομικής κρίσης αγοράζοντας απο τον πενιχρό τους μισθό στολές, σφαίρες ακόμα και ανταλλακτικά για τα υπηρεσιακά οχηματα. Είναι αυτοί που τα τελευταία δέκα χρόνια κράτησαν την Ελλάδα όρθια ώστε να μην επικρατήσουν σκηνές χάους και αύξησης της εγκληματικότητας ανάλογες με άλλα κράτη λόγω της οικονομικής κρίσης .  

Για αυτούς τους Ήρωες που περιμένουν καρτερικά   αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνάμε  ποιός θα ενδιαφερθεί? Ποιός θα τους δώσει αυτό που αξίζουν βάση όλων αυτών που προσφέρουν καθημερινά? 

Θα καταλάβει η Πολιτεία τα τεράστια λάθη του παρελθόντος εις βάρος αυτών των ηρώων; την απαξίωση των τελευταίων ετών?

Ελπίζουμε η δέσμευση του Πρωθυπουργού για έμπρακτη αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειας των ενστόλων να είναι άμεση και να είναι  η απαρχή μιας νέας σελίδας για τους Έλληνες Αστυνομικούς. 
Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελληνική Αστυνομία εμπλέκεται σε ολο το φάσμα της καθημερινότητας θα κατανοήσει το τεράστιο έργο που επιτελούν οι....ηρωες με τις μπλε στολές .
Ήρθε η ώρα των πραξεων...
Οι ήρωες μένουν στην ιστορία και στη συνείδηση του λαού. Το ίδιο όμως μένουν  και αυτοί οι οποίοι θα αναγνωρίσουν την προσφορά τους και θα τους κατατάξουν εκεί που αξιζουν.