Κώστας Λύρος: «Δόξα στο Μεσολόγγι»

 

Με λιτό και «σιωπηλό» τρόπο  ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κατέθεσε χθες Σάββατο του Λαζάρου στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων,  το μοναδικό στεφάνι των 194 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Ο Κώστας Λύρος εκπροσωπώντας τις Μεσολογγίτισσες και τους Μεσολογγίτες που φέτος λόγω των συνθηκών παρέμειναν μακριά από τον καθιερωμένο λαμπρό εορτασμό της Εξόδου, προσήλθε προσκυνητής της Μνήμης των Πεσόντων Ηρώων σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο.

Στη δήλωσή του αναφέρθηκε στην έννοια, το νόημα  και την ουσία της Αυτοθυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων, χαρακτηρίζοντας το Μεσολόγγι ως «πόλη συμβολική», γνωστή στον κόσμο όλο για τις αξίες, τα ιδανικά και τις ιδέες που υπηρέτησαν έως την τελευταία στιγμή τους οι υπερασπιστές της.

Αναφερόμενος δε στις προκλήσεις και την κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, επεσήμανε πως οι πρόγονοι αυτής της πόλης ενσάρκωσαν την έννοια των λέξεων «καρτερία» και «δύναμη». Στη  σημερινή γενιά, απομένει ν’ ακολουθήσει το δρόμο της υπομονής σε ασύγκριτες συνθήκες από εκείνες που βίωσαν οι Εξοδίτες, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες για μια μεγάλη αλλαγή που θα κλείνει μέσα της πίστη, αφοσίωση κι αλληλεγγύη. Για έναν κόσμο με κρίση ορθή, όμοια με εκείνη των Ελεύθερων Πολιορκημένων που επέλεξαν να βαδίσουν στον δρόμο της Σεμνότητας και της Αξιοπρέπειας.

Πηγη: aixminews.gr 

Διαβάστε επίσης