Αγρίνιο: Χωρίς πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ένας στους τρεις μαθητές

 

Ο δήμος Αγρινίου προηγήθηκε κατά 10 ημέρες από το Υπουργείο και ήδη έχει εικόνα για το ποσοστό των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  που δεν έχουν πρόσβαση στην  εξ αποστάσεως διδασκαλία. Τι δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης

Ένα βήμα μπροστά βρέθηκε ο δήμος Αγρινίου με την επιστολή που είχε αποστείλει προ 10ημέρου στους ανθρώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό να μεσολαβήσει για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλεία όσοι μαθητές του δήμου Αγρινίου δεν έχουν υπολογιστή, laptop ή tablet!

Μετά την εξαγγελία των Υπουργείων Παιδείας, αλλά και Εσωτερικών πως θα προσπαθήσουν να καλύψουν όσους μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία με tablet ή laptop, ο δήμος Αγρινίου είναι ήδη έτοιμος και θα αποστείλει άμεσα τον αριθμό των μαθητών που προέκυψε από την έρευνά του, με σκοπό να παραλάβει άμεσα η σχολική επιτροπή τα tablet και να τα διανείμει με τη σειρά του στους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου και αυτοί με την σειρά τους θα τα παραδώσουν στους  μαθητές.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστο Ζαρκαβέλη στο δήμο Αγρινίου δε διαθέτουν laptop ή tablet περίπου το 40% των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περίπου το 35% των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαρκαβέλης: «ως δήμος είχαμε εξ αρχής την πρόθεση και την διάθεση να βοηθήσουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε την διάθεση αυτή και είμαστε στην διάθεση του Υπουργείου και των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας ώστε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Ωστόσο, μετά την εξέλιξη που υπήρχε και την πρόθεση της κυβέρνησης να καλύψει τους μαθητές, που δεν διαθέτουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μεταβιβάσουμε τα στοιχεία που προέκυψαν στους αρμόδιους. Δεν επαναπαυόμαστε, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα για το κάθε τι. Το λόγο τώρα έχει η κεντρική διοίκηση και αναμένουμε. Πιθανολογούμε πως τα μαθήματα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και οι μαθητές του δήμου Αγρινίου θα προμηθευτούν τα tablet τους πολύ πιο σύντομα».

Παράλληλα, αξίζει να σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επιστολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στην Υπουργό Παιδείας εξεδήλωσε την πρόθεση η Περιφέρεια να αξιοποιήσει κονδύλια του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών της Δυτικής Ελλάδας.

Πηγη: sinidisi.gr 

Διαβάστε επίσης