Σε καραντίνα Ζάεφ και Μίτσκοσκι – Έδωσαν συνέντευξη σε δημοσιογράφο που είχε κορονοϊό

Σε υποχρεωτική απομόνωση στα σπίτια τους, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με δημοσιογράφο που προσβλήθηκε από κορονοϊό, τέθηκαν ο  αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Μακεδονίας και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, καθώς και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας, Βένκο Φιλίπτσε, οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας τέθηκαν σε περιορισμό, καθώς την περασμένη εβδομάδα είχαν δώσει συνεντεύξεις σε στούντιο τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων και σε δημοσιογράφο, ο οποίος μετέπειτα βρέθηκε θετικός στον ιό.

Το διαγνωστικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο αρχηγός του VMRO-DPMNE ήταν αρνητικό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δημοσιογράφος που προσβλήθηκε από κορονοϊό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Σκοπίων και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.