Βούτσης προς κυβέρνηση: Αν πρέπει να λογαριαστούμε, να λογαριαστούμε τώρα, χωρίς απειλή για το μέλλον

 

«Πολλαπλά ζητήματα Δημοκρατίας προκύπτουν από την κυβερνητική διαχείριση της απειλής του κορονοϊού» τόνισε σήμερα μιλώντας στη Βουλή ο τέως Πρόεδρος του Σώματος και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως είπε, υπάρχει ζήτημα ελλείμματος στην ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινής γνώμης, ζήτημα διαφάνειας στον τρόπο χρηματικής ενίσχυσης των μέσων ενημέρωσης με απευθείας αναθέσεις, ζήτημα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, ζήτημα αντιμετώπισης του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και ζήτημα πολιτικής χειραγώγησης και αξιοποίησης της απειλής του κορονοϊού από την κυβέρνηση, η οποία προσδοκά πολιτικά οφέλη.

Όλα αυτά τα "ζητήματα δημοκρατίας" θα μπορούσαν και θα έπρεπε να συζητηθούν σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων επεσήμανε ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας πως αντί η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος αυτής της κρίσιμης περίστασης για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, δείχνει τη διάθεση για "πολιτική ολίσθηση" μέσω της χειραγώγησης και της επικοινωνιακής τακτικής της. «Αν πρέπει να λογαριαστούμε, να λογαριαστούμε τώρα, χωρίς καμία απειλή για το μέλλον. Να λογαριαστούμε μέσα από υπεύθυνο διάλογο, μέσα από επιχειρήματα, μέσα από κατάθεση προτάσεων. Να λογαριαστούμε με κοινωνική ευαισθησία, με δεοντολογία αλλά όχι με σιωπή» κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

Διαβάστε επίσης