Στους 76 οι νεκροί στη Ρωσία με 1.459 κρούσματα σε 24 ώρες

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν σε όλη τη επικράτεια της Ρωσίας 1.459 νέα κρούσματα του κορονοϊού με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να φθάσει τα 10.131 σε 81 περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα 698 άτομα έχουν αναρρώσει, ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 76.

Τα 857 από τα 1.459 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ συνολικά στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 6.698 κρούσματα.

Οι μισοί νοσούντες από κορονοϊό είναι άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών, αλλά μόνο το 3% είναι παιδιά. «Το 47% των νοσούντων είναι άτομα ηλικίας 18-45 ετών, το 35% είναι άτομα ηλικίας από 46- 65 ετών και το 15% άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών εκ των οποίων το 4% είναι άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 80 ετών. Επίσης το 3% είναι παιδιά»,αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση ου κορονοϊού.

Κλείνουν προσωρινά για τους επισκέπτες τα νεκροταφεία της Μόσχας

Τα νεκροταφεία της ρωσικής πρωτεύουσας θα κλείσουν προσωρινά έως ότου λήξει η περίοδος αυξημένης ετοιμότητας που έχει επιβληθεί λόγω κορονοϊού, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι θα είναι ανοιχτά για να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την ταφή των νεκρών και την τέλεση κηδειών.

«Σας παρακαλώ αγαπημένοι μου, να κατανοήσετε σωστά την απόφαση. Σήμερα υπέγραψα εντολή που αφορά προσωρινά τις επισκέψεις στα νεκροταφεία της Μόσχας. Έως ότου λήξει το καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, θα παραμένουν ανοιχτά μόνο για τις διαδικασίες ταφής και τέλεσης των κηδειών», έγραψε ο δήμαρχος της Μόσχας επισημαίνοντας ότι τα νεκροταφεία θα κλείσουν πριν από την Κυριακή των Βαΐων.

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών εγκαινίασε 49 διαγνωστικά εργαστήρια για τεστ κορονοϊού

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων εγκαινίασε 49 διαγνωστικά εργαστήρια τα οποία θα πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού στους κρατουμένους και στους υπαλλήλους των σωφρονιστικών καταστημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Αυτή τη στιγμή στην Μόσχα, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων, λειτουργούν δύο τέτοια εργαστήρια, στα οποία έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 1.400 τεστ κορονοϊού.

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού μεταξύ αυτών που κρατούνται, αυτών που περιμένουν να δικαστούν και των καταδικασθέντων, και πως μόλις διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα αμέσως διενεργείται τεστ κορονοϊού.

Στο προσωπικό των σωφρονιστικών καταστημάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.

Διαβάστε επίσης