Χαρδαλιάς για Πάσχα: «Οι Ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς»

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα με τους νεκρούς από τον Covid-19 στη χώρα μας, να φτάνουν πλέον τους 86.

Επιπλέον, σήμερα 9 Απριλίου ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού με το σύνολο των περιπτώσεων να είναι 1.955 .

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 79.

Μιλώντας μετά τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους πιστούς και τονίζοντας: «Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις» και ξεκαθάρισε πως: «Οι Ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς» και πρόσθεσε πως η Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι» υπενθύμισε στην κοινότητα και τόνισε: «δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας. Το κερί στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση».

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο στα αεροδρόμια.

Διαβάστε επίσης