Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα κορονοομόλογα

«Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη»

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα κορονοομόλογα. Στην Ευρώπη, τα πράγματα πάντοτε χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο απ' ό,τι θα θέλαμε, αλλά βρίσκουμε πάντα μια λύση», είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien».

Πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες μορφές αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτές περιλαμβάνονται δαπάνες από τον κοινό προϋπολογισμό ή ένα ταμείο ανασυγκρότησης».

«Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη. Μόνο από κοινού μπορεί να επιδιωχθεί η βέλτιστη πολιτική για την καταπολέμηση της κρίσης», τόνισε επίσης σε άρθρο της στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore"», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα να υπάρξει γενική διαγραφή των χρεών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί ένα τέτοιο θέμα. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία. Αργότερα θα εξετάσουμε πώς θα εξοφληθούν τα χρέη και πώς θα διαχειριστούμε τα δημόσια οικονομικά πιο αποτελεσματικά».

Ο προκάτοχός της στην ηγεσία της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο τον Μάρτιο για διαγραφή του χρέους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.