Ο Andrea Bocelli θα τραγουδήσει live από τον άδειο καθρεδικό ναό Duomo του Μιλάνου

 

Ο Ιταλός τενόρος και παγκόσμιο φαινόμενο Andrea Bocelli, στις 12 Απριλίου, πρόκειται να ψάλλει μέσα στον άδειο καθεδρικό του Duomo της μεγαλούπολης στη Λομβαρδία, την περιοχή που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Προ ημερών επικοινώνησα με τον Αντρέα Μποτσέλι κι απάντησε: παρών. Αυτό σημαίνει πως θα έλθει στο Μιλάνο το Πάσχα.  Στις 19.00 (τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας) στο άδειο Duomo, θα μας παρουσιάσει κάποιες από τις σεπτότερες σελίδες της θρησκευτικής μουσικής», ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Μιλάνο Beppe Sala, μέσα από το καθημερινό του μήνυμα εμψύχωσης στο Fecebook.

Η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα περιοχή από την πανδημία, με 51.000 κρούσματα και 9.202 νεκρούς, ενώ μόνο το Μιλάνο αριθμεί 11.538 κρούσματα και 4.654 νεκρούς.

«Το Duomo θα είναι άδειο, όμως μέσω streaming θα φέρουμε τη φωνή του σε όλον τον κόσμο», εξήγησε ο ίδιος, ενώ το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Corriere della Sera φιλοξενεί ανακοίνωση του Μποτσέλι που διευκρινίζει πως η μετάδοση θα γίνει μέσω του YouTube.

«Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί: μία προσευχή λοιπόν για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό», «για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης», εξηγεί ο ίδιος.

«Η εκκλησία θα είναι άδεια, όμως εμείς θα είμαστε, ελπίζω, ένα αχανές πλήθος διαδικτυακά συνδεδεμένο, χάρη στο Ιντερνέτ, ενωμένο από μία σεπτή κλωστή, την πίστη, που είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε εμφανή απόσταση», διαμηνύει ο Bocelli.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ