Η νεολαία Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης Πάτρας αποχαιρετά τον Παναγιώτη Σάββα

 

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Ο Παναγιώτης δεν είναι πλέον κοντά μας. Έφυγε σε ηλικία 62 ετών μετά από σύντομη μάχη που έδωσε για τη υγεία του, γεμίζοντας με απέραντη θλίψη όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας είναι με τη σύζυγό του Σοφία, την οικογένεια του και τους ανθρώπους με οποίους συμπορεύτηκε.

Ο Παναγιώτης ήταν η ψυχή του ιστορικού «1871» στην Άνω Πόλη της Πάτρας. Ένα μέρος που ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ζεστό «στέκι» για εκατοντάδες ανθρώπους που διάβηκαν τη πόρτα του. Ήταν η δικιά του «Κομμούνα», χώρος φιλόξενος για κάθε πηγαία καλλιτεχνική έκφραση, χώρος που καθρέφτιζε τη βαθιά και ανήσυχη του προσωπικότητα. Το μέρος που σπίτωσε παρέες και αξέχαστα γλέντια, η δικιά του «ουτοπία», βαθιά ποτισμένη με τα κομμουνιστικά ιδανικά που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή. 

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Παναγιώτη: Σπάνια φυσιογνωμία ανθρώπου, από αυτές που συναντάς και δεν τις ξεχνάς ποτέ. Βαθιά λαϊκός, ντόμπρος και αφοπλιστικά ειλικρινής αλλά ταυτόχρονα γλυκός και καλοσυνάτος. Δεν κράταγε τους «τύπους» και τα «προσχήματα», ήταν γνωστός για τα πειράγματά του. Εραστής της ζωής, φρόντισε να την ρουφήξει ως το μεδούλι, αλλά και άνθρωπος που φρόντιζε περισσότερο να δίνει από το να παίρνει.

Αγαπημένε μας Παναγιώτη,

δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί. Δεν μπορούμε να χωνέψουμε ότι δεν θα είμαστε δίπλα σου στον τελευταίο αποχαιρετισμό. Δεν το χωράει ο νους μας ότι δεν θα ξανανταμωθούμε «στου Σάββα» να σε δούμε να κάθεσαι στη καρέκλα σου, με αυτό το αινιγματικό βλέμμα που πάντα μας αντίκρυζες. Θα σε θυμόμαστε με το ζεστό σου χαμόγελο και  τη καλοσυνάτη σου καρδιά. Με το τρόπο, σου έβαλες το λιθαράκι σου για μια κοινωνία κοινοκτημοσύνης και ελευθερίας. Επηρεάζοντας περισσότερους από όσους μπορεί να περίμενες. Σε αυτό το σκοπό θα είσαι για πάντα μαζί μας…

Οι οργανώσεις του Νέου Αριστερού Ρεύματος και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Πάτρας

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ