Το πολύτιμο αγαθό της υγείας

Της Κατερίνας Σολωμού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων

Η Υγεία για όλους αποτελεί πολύτιμο αγαθό και αναπόσπαστο δικαίωμα των πολιτών.
Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι σημαντικό: να δοθεί πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους στην υγειονομική περίθαλψη ανεξάρτητα από την καταγωγή και το οικονομικό status. Η καθολική κάλυψη υγείας μέχρι το 2030 αποτελεί στόχο για τα κράτη μέλη του ΟΗΕ με σκοπό μεταξύ άλλων την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης.
Η ΠΟΥ υποστηρίζει, ότι οι χώρες που επενδύουν στην καθολική υγειονομική περίθαλψη, ταυτόχρονα επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, προστατεύοντας και βελτιώνοντας την υγεία του κοινωνικού συνόλου με θετικό αντίκτυπο στο προσδόκιμο επιβίωσης αλλά και στην οικονομία.
Η 7η Απριλίου φέτος είναι μια μέρα ξεχωριστή όχι μόνο για να τιμήσουμε το έργο των νοσηλευτών και των μαιών αλλά και για και να τονίσουμε τον κρίσιμο ρόλο τους στην εξελισσόμενη μάχη του COVID-19. Με αγάπη, φροντίδα και άοκνη προσπάθεια βοηθούν ανθρώπους καθημερινά, συχνά σε δύσκολες συνθήκες και αξίζουν το σεβασμό όλων μας.

Διαβάστε επίσης