Θ. Κανελλόπουλος: Πέντε εκατομμύρια ευρώ δώρισε η ΔΕΗ στο ΕΣΥ

 

Διαβάστε την ανακοίνωση - ανοικτή επιστολή του Θεόδωρου Κανελλόπουλου: 

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αποδέκτες για καταιγισμό μεγάλων χρηματικών ποσόν, από εταιρείες ως χορηγία ή αγορά νοσηλευτικού υλικού, για τις ανάγκες των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σίγουρα όλα αυτά, είναι στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της κάθε εταιρείας, με γνωστό τις φοροαπαλλαγές που έχουν.

Προσωπικά, δεν είμαι αντίθετος στις ενέργειες αυτές.

Πολλοί περισσότερο, αυτή την χρονική περίοδο του υγειονομικού πολέμου  που βιώνουμε λόγο την πανδημίας.

Σίγουρα η Δημόσια υγεία απαιτεί, τόσο περισσότερη κρατική χρηματοδότηση κάθε χρόνο από τις Δημόσιες δαπάνες, όσο δε και τον ανορθολογισμό των δαπανών.  

Πολύ περισσότερο, καλά αμειβομένους τους ήρωες εργαζόμενους που επικαλούμαστε σήμερα.

Σαν εργαζόμενος και συνδικαλιστής στον όμιλο ΔΕΗ θα σταθώ, στο γεγονός της μεγάλης χορηγίας της εταιρείας προς το ΕΣΥ του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Σίγουρα τα χρήματα αυτά προέρχονται, από τα έσοδα της επιχείρησης, δηλαδή από τους πελάτες της και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Άρα όλοι εμείς, που έχουμε επιλέξει για προμηθευτή της ηλεκτρικής ενέργειας την ΔΕΗ, έμμεσος ήμαστε οι χορηγοί στην συγκεκριμένη ενέργεια.  

Απλώς ο Διευθύνων Σύμβουλος αποφάσισε, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να προχωρήσει στην παραπάνω χορηγία.

Το ερώτημα θα ήταν εάν διέθεσε και ο ίδιος, ένα μέρος των μηνιαίων αποδοχών του, στην μάχη για τον Κορονοϊό, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Βουλευτές και βρήκε πολλούς αποδέκτες.

Φοβάμαι ότι μετά την σημερινή Πανδημία, θα ξεχάσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η υγεία και το Κρατικό Σύστημα του ΕΣΥ και θα επανέρθουμε στην προηγούμενη κατάσταση.

Εκτός και εάν, ανεξαρτήτως ιδεολογικών αντιλήψεων για την Δημόσια υγεία, η πολιτεία αλλά και οι πολίτες πιέσουν, για αύξηση των Δημόσιων Δαπανών.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχτεί είτε με αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ προς την Δημόσια Υγεία, είτε έμμεσα με την έκδοση ενός Κρατικού Λαχείου με αποκλειστικό σκοπό, την οικονομική ενίσχυση του Δημόσιου τομέα Υγείας.       

Άλλωστε ιστορικά τα λαχεία στην Ελλάδα, εκδόθηκαν για εθνικούς σκοπούς και συνέβαλλαν στην οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση τους.  

      

 

 

Με εκτίμηση,

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Τηλ.:6932637029