Δεν βλέπει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ο Αλέξης Τσίπρας

«Είναι πρόσφατη η λαϊκή ετυμηγορία. Η αντιπολίτευση είναι εδώ να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Την ώρα που αναζωπυρώνονται τα σενάρια για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν βλέπει στον πολιτικό ορίζοντα οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα παρουσιάζοντας τα μέτρα του κόμματός του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού επεσήμανε με νόημα ότι «είναι πρόσφατη η λαϊκή ετυμηγορία. Η αντιπολίτευση είναι εδώ, πρόθυμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και της πανδημίας.

Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχει κανένα νόημα να μπαίνουμε σε μια τέτοια συζήτηση (σ.σ. περί εκλογών). Μου είναι αδιανόητο τούτη την ώρα της κρίσης που μετράμε νεκρούς, στο μυαλό μας να είναι τα πολιτικά κόστη, τα πολιτικά οφέλη, οι μετρήσεις, οι δημοσκοπήσεις, οι εκλογές και οι πολιτικές εξελίξεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι «βεβαίως ο καθένας θα κριθεί για το πως αντιλαμβάνεται αυτή την κρίση, αλλά να ξέρουν όλοι ότι το ταμείο θα γίνει όταν έρθει η ώρα, όχι τώρα», ενώ αναφορικά με όσους τον κατηγορούν ότι στο θέμα του κορονοϊού ο ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε αντιπολίτευση ήπιων τόνων ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν με απασχολούν οι κριτικές, η σκέψη μου είναι προσανατολισμένη στο πώς θα είμαστε πιο χρήσιμοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Χρήσιμοι και παρεμβατικοί. Κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το σωστό».

Διαβάστε επίσης