Επίσκεψη Μητσοτάκη στο "Σωτηρία": Συνομίλησε με γιατρούς φορώντας μάσκα

Τον πρωθυπουργό συνόδεψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία και όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στις φωτογραφίες ο πρωθυπουργός φορούσε μάσκα..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ επισκέφτηκε και το ειδικό σημείο διαλογής.

«Βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, ανταποκριθήκατε με απόλυτη επάρκεια και το δικό μας χρέος βέβαια είναι να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα στη διάθεσή σας για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας απρόσκοπτα, με τον επαγγελματισμό που πάντα σας διακρίνει. Γι' αυτό και είμαστε σήμερα εδώ, για να παραδώσουμε πρόσθετο υλικό, μία μεγάλη δωρεά την οποία έκανε η ΔΕΗ, σε εξειδικευμένες μάσκες και στολές τις οποίες τόσο χρειάζεστε, έτσι ώστε να αισθάνεστε σίγουροι και ασφαλείς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στο νοσοκομείο παραδόθηκε υλικό για την προστασία των γιατρών και των νοσηλευτών, οι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στο νοσοκομείο 20.000 απλές χειρουργικές μάσκες, 5.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας, 1.000 χειρουργικές ποδιές, 1.000 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, 10.000 ποδονάρια, 5.000 αποστειρωμένα γάντια και 5.000 σκούφοι, προκειμένου να υπάρχει πληρότητα εφοδίων για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Το υλικό αυτό προέρχεται από δωρεές, μεταξύ αυτών δωρεάς της ΔΕΗ, και από παραγγελίες του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρω τους ήρωες πίσω από τις μάσκες. Δεν δικαιολογείται όμως κανείς εφησυχασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε με το να μείνουμε σπίτι, να προστατέψουμε πάνω απ' όλα εσάς, για να μπορείτε κι εσείς να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας έτσι όπως την κάνετε».

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» χειρίζεται μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από άλλες δομές. Η συνολική δυναμικότητά του διαμορφώνεται σε 335 κλίνες, περιλαμβανομένων 29 κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Αγγελική Ράπτη, η Διευθύντρια της ΜΕΘ καθηγήτρια Αντωνία Κουτσούκου, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Μίνα Γκάγκα και ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων 'Αγγελος Πεφάνης.

Διαβάστε επίσης