Κορονοϊός : Ο Μίλο Μανάρα σκιτσάρει τους ήρωες της πανδημίας

 

Με φόντο την πανδημία του κοροναϊού ο διάσημος ιταλός κομίστας Μίλο Μανάρα δημιουργεί τους δικούς του καθημερινούς ήρωες όπως γιατρούς και νοσηλευτές, καθαρίστριες, εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, delivery και courier.

Η Ιταλία είναι από τις χώρες που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από όλες τις άλλες από την πανδημία του κοροναϊού, μετρώντας ήδη χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς.

Την ώρα που η Ιταλία μαστίζεται κυριολεκτικά από την επέλαση του κοροναϊού με εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα από την πρωτοφανή πανδημία, καλλιτέχνες και άλλες γνωστές προσωπικότητες της γειτονικής χώρας προσπαθούν να δώσουν τη δική τους νότα στον πόλεμο της αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Ο γνωστός σκιτσογράφος Μίλο Μανάρα, που χαρακτηρίζεται για τα ερωτικού τύπου σκίτσα, αυτή τη φορά έκανε κάτι διαφορετικό προκειμένου να τιμήσει τους ήρωες της χώρας του που μάχονται για να αντιμετωπίσουν τον φονικό ιό, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Οι νοσηλευτές και οι γιατροί, οι καθαρίστριες,  οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ, οι courier και τα delivery, τα σώματα ασφαλείας, είναι οι ήρωες των νέων σκίτσων του μεγάλου ιταλού δημιουργού κόμικς.

Είναι οι «αόρατοι» ήρωες της Ιταλίας όπως και κάθε χώρας που δοκιμάζεται.

Ο Μίλο Μανάρα (Milo Manara) είναι Ιταλός δημιουργός κόμικς και ζωγράφος, παγκόσμια φημισμένος ιδιαίτερα για τον ερωτισμό των έργων του και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους των κόμικς.

Ο Μανάρα σπούδασε αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Άρχισε να δουλεύει πάνω στα ερωτικά κόμικς το 1969. Γρήγορα ξεχώρισε για το ρεαλιστικό του σχέδιο και για τις αισθησιακές γυναίκες των ιστοριών του.

Στα περισσότερα έργα του κάνει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο, έχει συνεργαστεί όμως και με άλλους συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ