Κακοκαιρία: Καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές

 

Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την ελληνική επικράτεια.

Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα προκαλώντας πολλές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Τα εντονότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Σάρτη, τη Συκιά και την Τορώνη Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου υπερχείλισαν ρέματα και πλημμύρισαν δρόμοι.

Διαβάστε επίσης: Μετά τη Σκιάθο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Μαγνησία και η Σκόπελος

Σοβαρές ζημιές και καθιζήσεις και στο δρόμο προς και από το Άγιο Όρος.

Υπόγεια, ισόγεια και ενοικιαζόμενα δωμάτιο πλημμύρισαν.


Πολλά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η χτεσινή κακοκαιρία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στην Εύβοια και στην Σκιάθο, δρόμοι και χωριά πλημμύρισαν, ενώ στην Χαλκιδική ξηλώθηκαν δρόμοι.

Τμήματα στις οδικές αρτηρίες «ξηλώθηκαν» και η κυκλοφορία διεκόπη στη Συκιά, στην περιοχή του Αγίου Παύλου, στον Όλυνθο, στη Μεταμόρφωση και στην Ορμύλια.

Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο στο Κιλκίς και στην Πιερία. Στη Βόλβη επενέβη η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει δύο γυναίκες από το αυτοκίνητό τους που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο.

Στην Εγνατία Οδό, ανατράπηκε νταλίκα με ξένες πινακίδες, ενώ κινείτο μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης καθώς παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά.

Διαβάστε επίσης