Ροζίτα Σώκου για κορονοϊό: Άντε καλέ που θα φοβηθώ, και να με πάρει , τι να με κάνει;

Η ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Με χιούμορ και αισιοδοξία αντιμετωπίζει την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊου η Ροζίτα Σώκου. Η θρυλική δημοσιογράφος, η οποία έχει συμπληρώσει τα 97 έτη, είναι κλεισμένη στο σπίτι της και καθηλωμένη στο αναπηρικό της καροτσάκι, μιλάει στην εφημερίδα «Espresso» για όλα όσα η ίδια βιώνει παρέα - όπως είπε - με τη… μοναξιά της.

«Άντε καλέ που θα φοβηθώ τον κορονοϊό. Εμένα και να με πάρει, τι να με κάνει; Άλλωστε, από τους παλιούς μόνο εγώ και ο Ζάχος Χατζηφωτίου έχουμε μείνει. Εκείνος, μάλιστα, ανανεώνει κάθε τόσο το δίπλωμά του και οδηγεί κιόλας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ροζίτα Σώκου.

«Εγώ είμαι κλεισμένη εδώ και μερικά χρόνια σπίτι μου, λόγω των κινητικών προβλημάτων που έχω. Για μένα, ωστόσο, είναι πρόβλημα μόνο ότι πρέπει να έρχονται οι δικοί μου άνθρωποι να με βλέπουν, και αυτοί φοβούνται. Εγώ, προς το παρόν, στην υγεία μου είμαι φαινόμενο. Δεν έχω απολύτως τίποτα. Τώρα λένε στους νέους να κλειστούν σπίτια τους. Από μία μεριά είναι καλό αυτό. Νομίζω ο κόσμος γύρισε στις πραγματικές ανθρώπινες αξίες. Νομίζω όταν είσαι κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους αντιλαμβάνεσαι καλύτερα όσα έχεις όταν είσαι εντελώς ελεύθερος, αλλά δεν τους δίνεις σημασία. Εγώ τον θάνατο, σου έχω ξαναπεί, δεν τον φοβάμαι. Ούτε τη διαδικασία», πρόσθεσε η δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι «όλα αυτά που λέγονται και που γίνονται με την πανδημία, για μένα, είναι ύποπτα. Αν διαβάζατε Τύπο του εξωτερικού, θα βλέπατε ότι ο Τραμπ και ο Πούτιν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήθελαν να χτυπήσουν οικονομικά την Κίνα, γιατί είχε γίνει πρώτη, παγκόσμια δύναμη. Αυτό θα πρέπει να μας βάλει σε δεύτερες σκέψεις για το τι έγινε και τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Κατά την άποψή μου, είναι πόλεμος συμφερόντων μεταξύ Ρωσίας, Αμερικής και Κίνας. Απλά έβαλαν μπροστά τον κορονοϊό. Δεν είδατε ότι διάλεξαν τη Oυχάν για την εξάπλωση του ιού, που είναι η πιο φτωχή πόλη της Κίνας; Δεν σας βάζει σε σκέψεις ότι τη γρίπη ως ίωση την έβαλαν σε δεύτερη μοίρα, παρόλο που κάθε χρόνο πεθαίνουν πολλοί περισσότεροι; Και γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν όλος αυτός ο χαμός με την εποχική γρίπη, αν και είχαμε τρομερούς θανάτους, χωρίς να γίνονται γνωστοί; Ολα αυτά, για μένα, είναι ύποπτα».

Διαβάστε επίσης