Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle: Γιατί επέλεξαν να αποχωρήσουν επίσημα από το παλάτι την 31η Μαρτίου;

 

 

Σαν βόμβα έσκασε τον Ιανουάριο η απόφαση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Στις 31 Μαρτίου ήταν η τελευταία ημέρα του ζευγαριού ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και έχοντας πλέον ολοκληρώσει όλα τους τα βασιλικά καθήκοντα, ξεκινούν την νέα τους ζωή ως οικονομικά ανεξάρτητοι.

Ο λόγος για τον οποίο ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επέλεξαν την 31 Μαρτίου να είναι η τελευταία μέρα πριν την παραίτησή τους, έχει να κάνει με οικονομικούς κυρίως λόγους. Στις 31 Μαρτίου κλείνει το οικονομικό έτος στη Μεγάλη Βρετανία και από 1 Απριλίου ξεκινάει το νέο.

Κάθε χρόνο, γύρω στον Ιούνιο, το Παλάτι δημοσιεύει την ετήσια οικονομική του κατάσταση για τον προηγούμενο χρόνο. Στον οικονομικό αυτό απολογισμό υπολογίζεται μεταξύ άλλων το κόστος των ταξιδιών, του προσωπικού καθώς και το κόστος συντήρησης της βασιλικής ακίνητης περιουσίας.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να εργαστούν ώστε να είναι πλέον οικονομικά ανεξάρτητοι, και εφόσον πλέον το κόστος ζωής τους δεν θα χρηματοδοτείται από τον βασιλικό προϋπολογισμό, η ολοκλήρωση των βασιλικών τους καθηκόντων την 31η Μαρτίου φαίνεται απόλυτα λογική.

Διαβάστε επίσης