Οι νέες διευκρινιστικές οδηγίες του καθηγητή Τσιόδρα για τη χρήση μασκών

 

Στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα  ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα, Έτσι αυτά φτάνουν στο σύνολο τα 1673. Επίσης πρόσθεσε ότι «έχουμε 9 θανατους τις τελευταίες ώρες και 68 σύνολο, εκ των οποίων 19 γυναίκες».

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μάσκες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρις συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από κασκόλ ή μπλούζα. Σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».
«Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε». «40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, βγάζω το μαντήλι και ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού. Αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής. Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοια κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε»

Διαβάστε επίσης