Πάτρα: Η κίνηση ανθρωπιάς Αστυνομικών σε αστέγους εν μέσω κορονοϊού

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ώρα που αυξάνονται τα δημοσιεύματα που αφορούν σε διάφορες πόλεις την Ελληνικής επικράτειας σχετικά με την επιβολή από Αστυνομικούς του προστίμου των 150 ευρώ σε άστεγους, στο πλαίσιο της τήρησης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την ίδια ώρα στην Πάτρα παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν άνδρες που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση» σε άστεγους στην πόλη

Κρήτη: Πρόστιμο 150 ευρώ σε άστεγο για άσκοπη μετακίνηση - ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, την Παρασκευή στην πλατεία Μαρκάτου πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού, έγινε αντιληπτή η παρουσία άστεγου. Οι Αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στο σημείο που βρισκόταν σκεπασμένος με χαρτόκουτα, όχι για να επιβάλλουν το Νόμο, αντιθέτως για να επιδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο των ενστόλων, το οποίο αρκετές φορές "τσαλακώνεται" από τις πράξεις ελαχίστων εξαιρέσεων.

Οι δυο άνδρες προσέγγισαν τον άστεγο και αρχικά αφού του προσέφεραν φαγητό από το μαγειρείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, του έδωσαν κάποια χρήματα για να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης. Δεν στάθηκαν όμως εκεί, πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως επικοινώνησαν με τους αρμοδίους του Δήμου Πατρέων, προκειμένου ο άνδρας να μεταφερθεί, έστω και προσωρινά στο Υπνωτήριο Αστέγων. 

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα ακόμα που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. "Πρωταγωνιστές" αυτή τη φορά άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ένας ακόμα άστεγος. Όπως έγραψε το tempo24.news, το βράδυ της Παρασκευής πεζός κατέρρευσε στη συμβολή των οδών οδών Καραισκάκη και Ζαϊμη.

32.jpg

Στο σημείο άμεσα βρέθηκαν Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα. Στην ερώτηση των Αστυνομικών που μένει για να τον μεταφέρουν καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο, εισέπραξαν την απάντηση πως δεν έχει σπίτι καθώς είναι άστεγος! Τότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αναλαμβάνοντας προσωπική πρωτοβουλία και παραμερίζοντας τους τύπους - δεν έγινε έλεγχος στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας - ήρθαν σε επικοινωνία με υπεύθυνους του Δήμου, προκειμενου ο άστεγος να βρεί "καταφύγιο" σ΄αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι.

Πάτρα: Άνδρας κατέρρευσε στη μέση του δρόμου - ΦΩΤΟ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ