Πάτρα: Η κίνηση ανθρωπιάς Αστυνομικών σε αστέγους εν μέσω κορονοϊού

Την ώρα που αυξάνονται τα δημοσιεύματα που αφορούν σε διάφορες πόλεις την Ελληνικής επικράτειας σχετικά με την επιβολή από Αστυνομικούς του προστίμου των 150 ευρώ σε άστεγους, στο πλαίσιο της τήρησης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την ίδια ώρα στην Πάτρα παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν άνδρες που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση» σε άστεγους στην πόλη

Κρήτη: Πρόστιμο 150 ευρώ σε άστεγο για άσκοπη μετακίνηση – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, την Παρασκευή στην πλατεία Μαρκάτου πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού, έγινε αντιληπτή η παρουσία άστεγου. Οι Αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στο σημείο που βρισκόταν σκεπασμένος με χαρτόκουτα, όχι για να επιβάλλουν το Νόμο, αντιθέτως για να επιδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο των ενστόλων, το οποίο αρκετές φορές “τσαλακώνεται” από τις πράξεις ελαχίστων εξαιρέσεων.

Οι δυο άνδρες προσέγγισαν τον άστεγο και αρχικά αφού του προσέφεραν φαγητό από το μαγειρείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, του έδωσαν κάποια χρήματα για να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης. Δεν στάθηκαν όμως εκεί, πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως επικοινώνησαν με τους αρμοδίους του Δήμου Πατρέων, προκειμένου ο άνδρας να μεταφερθεί, έστω και προσωρινά στο Υπνωτήριο Αστέγων. 

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα ακόμα που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. “Πρωταγωνιστές” αυτή τη φορά άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ένας ακόμα άστεγος. Όπως έγραψε το tempo24.news, το βράδυ της Παρασκευής πεζός κατέρρευσε στη συμβολή των οδών οδών Καραισκάκη και Ζαϊμη.

32.jpg

Στο σημείο άμεσα βρέθηκαν Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα. Στην ερώτηση των Αστυνομικών που μένει για να τον μεταφέρουν καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο, εισέπραξαν την απάντηση πως δεν έχει σπίτι καθώς είναι άστεγος! Τότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αναλαμβάνοντας προσωπική πρωτοβουλία και παραμερίζοντας τους τύπους – δεν έγινε έλεγχος στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας – ήρθαν σε επικοινωνία με υπεύθυνους του Δήμου, προκειμενου ο άστεγος να βρεί “καταφύγιο” σ΄αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι.

Πάτρα: Άνδρας κατέρρευσε στη μέση του δρόμου – ΦΩΤΟ

 

 

 

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Πάτρα: Υπόθεση εκβίασης ερευνά η Ασφάλεια – Το τηλεφώνημα από τις φυλακές Κορυδαλλού(;) και οι οικονομικές διαφορές

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά