Σε ποια πόλη έφτιαξαν σοκολατένια κουνελάκια με... μάσκες - ΦΩΤΟ

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με χιούμορ καταπολεμούν τον κορονοϊό οι ζαχαροπλάστες στη Θεσσαλονίκη. Στη μάχη ρίχνεται και το σοκολατένιο κουνελάκι το οποίο φέτος λόγω φοράει.. μάσκα. Η ευρηματικότητα και η δημιουργικότητα του ζαχαροπλάστη όμως δεν σταματά εδώ. Το κουνελάκι, ενόψει του Πάσχα, που φέτος θα είναι για όλους διαφορετικό εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊό, έχει μαζί του και γάντια και σύριγγα.

720_711684_5d1dbdcda5-9edca9ece70864b0.jpg

Δημιουργός του διαφορετικού σοκολατένιου κουνελιού, που, ούτως ή άλλως, αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Πάσχα, o πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και β ´αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης, Μάριος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «Αβέρωφ», που υπηρετεί την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από το 1962.

«Η «πόλη του γλυκού», παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του κορoνοϊού, μάχεται τον ιό με... γλυκά. Όσο και αν παλεύουμε με τους μειωμένους τζίρους, την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, την άγνοια για το πότε θα λήξει η νέα κατάσταση την οποία έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε, η έμπνευση δεν σταματά. Τα ζαχαροπλαστεία είναι παρόντα, δημιουργικά, έτοιμα να γλυκάνουν τους καταναλωτές. Άλλωστε το Πάσχα χρειάζεται κάτι διαφορετικό, που θα μας φτιάξει τη διάθεση» σχολιάζει ο κ. Παπαδόπουλος στην ιστοσελίδα voria.gr. Και για όσους δεν θέλουν σοκολατένιο κουνελάκι υπάρχει και η τούρτα που μοιάζει με τον ίδιο τον κορονοϊό.

711684_2181f0caf2-a7a2542b46b5ba34.jpg


Πηγή: voria.gr