Στοματικά έλκη: Πώς θα τα αντιμετωπίσετε

 

Τα στοματικά έλκη είναι μικρά, στρογγυλά κόκκινα σημάδια στον ουρανίσκο, τη γλώσσα και την εσωτερική πλευρά από τα μάγουλα.

Συνοδεύονται από πόνο, ο οποίος συνήθως υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Θα τα αναγνωρίσετε από την όψη τους, αφού εξωτερικά είναι στρογγυλά, λευκά, ενώ έχουν κόκκινη «μύτη».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σημάδια αυτά εμφανίζονται μετά από κάποιο μικροτραυματισμό στη στοματική κοιλότητα ή λόγω ανεπάρκειας σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα στοματικά έλκη:

Αποφεύγετε την κατανάλωση όξινων ή καυτερών τροφών, καθώς θα εντείνετε τον ερεθισμό.

Βάλτε στην περιοχή όπου εντοπίζετε τα σημάδια μία αλοιφή που περιέχει φαινόλη.

Χρησιμοποιείστε ειδικό στοματικό διάλυμα.

Κάντε στοματικές πλύσεις με φασκόμηλο, το οποίο ενισχύει τους βλεννογόνους του στόματος και του λαιμού και βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών.

Κάντε στοματικές πλύσεις με διάλυμα μαγειρικής σόδας. Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι νερό και πλένετε το στόμα σας αρκετές φορές την ημέρα. Η σόδα θα απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα σας και θα επιταχύνει την επούλωση των ελκών.

Κοιμηθείτε περισσότερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια του ύπνου περιορίζεται η δράση της αδρεναλίνης, κάτι που συμβάλλει στην επούλωση των ελκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ