Πάτρα: Βροχερή Παρασκευή

 

Συννεφιά, αλλά και σποραδικές βροχές προβλέπει για σήμερα, για την Πάτρα, η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς, με αύξηση των ανέμων από τις απογευματινές ώρες που θα φθάσουν έως και τα 5 μποφόρ.  

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιοδυτικά με σταδιακή επέκταση μετά το μεσημέρι στα μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στα Νοτιοδυτικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις σταδιακά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και βαθμιαία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου τις νυκτερινές ώρες θα ενταθούν περιμένουμε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Τι πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς), 6 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 13 βαθμούς), 12 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 12 έως 20 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους 5 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν, με τοπικές ασθενείς βροχές από το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε μέτριους 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές μετά το βράδυ περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης