Πάτρα: Γνωστά ονόματα στη νέα διοίκηση του ΠΓΝΠ

 

Μετά από μακρό χρονικό διάστημα το ΠΓΝΠ απέκτησε ΔΣ. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των νέων μελών με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Τα νέα μέλη αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη δομή που είναι το ΠΓΝΠ το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι εξής:

1. Περικλής Νταβλούρος, καθηγητής Καρδιολογίας- Παθολογίας με αναπληρώτρια τη Χριστίνα Καλογεροπούλου, καθηγήτρια Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

2. Παναγιώτης Πλώτας, γενικός οικογενειακός γιατρός με αναπληρώτρια τη Χαριτίνη - Μαρία Σκουλίδη, επιχειρηματία.

3. Αθανασία Κατσαΐτη, δικηγόρος με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Κοντογιάννη ιδιωτικό υπάλληλο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει οριστεί στο ΠΓΝΠ Συντονιστικό όργανο. Εργο του οργάνου αυτού είναι να συνεδριάζει καθημερινά να εκτιμά τα γεγονότα του 24ώρου και να λαμβάνει αποφάσεις για να διορθώσει τυχόν παραλείψεις, να λάβει περαιτέρω μέτρα κ.λπ.

Το συντονιστικό όργανο αποτελούν η διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή, οι δύο καθηγητές παθολογίας - λοιμωξιολόγοι Χαράλαμπος Γώγος και Μάρκος Μαραγός, η διευθύντρια της ΜΕΘ καθηγήτρια Φωτεινή Φλίγκου, εκ μέρους του χειρουργικού τομέα ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος , η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννα Μίχου και η νοσηλεύτρια προϊσταμένη στο Τμήμα Λοιμώξεων Αννα Χονδρολέου.

Ο ρόλος του οργάνου αυτού είναι βαρυσήμαντος καθώς φέρει την ευθύνη της καθημερινής επίβλεψης και ελέγχου των περιστατικών, εφαρμογής των μέτρων πρόληψης κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ