“Πείρος”: Επιστολή στη ΔΕΥΑΔ για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού - "Μη δούμε ξανά εικόνες του παρελθόντος"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

Επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Δυμαίων, απέστειλε ο πρόεδρος του συλλόγου Αλισσαίων “Πείρος”, εφιστώντας του την προσοχή στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στην Κάτω Αχαΐα. Καθώς τα προηγούμενα καλοκαίρια, παρατηρήθηκε δυσλειτουργία των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα, να καταλήγουν επικίνδυνα απόβλητα στη θάλασσα. 

Συγκεκριμένα η επιστολή του Δημήτρη Μπαρμπούνη προς τον Θανάση Πουλίδα έχει ως εξής:

 

Προς Πρόεδρο ΔΕΥΑΔ κ. Αθανάσιο Πουλίδα 

Κοιν προς Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ.Σπύρο Μυλωνά 
Σας στέλνουμε την πρώτη επιστολή από ανάληψη των καθηκόντων σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας που αφορά ένα ευαίσθητο κομμάτι ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας που αφορά την ΔΕΥΑΔ.
Επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει και ευελπιστούμε ότι αυτή η υγειονομική βόμβα που μας πλήττει θα απομακρυνθεί και ο κόσμος μετά από αυτή την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε θα ζητήσει λίγες στιγμές χαλάρωσης στις θάλασσες μας θα σας ζητήσουμε μετά και από τις τελευταίες μετρήσεις να σας επιστήσουμε την προσοχή για κάποια πράγματα για την καλύτερη λειτουργία του βιολογικού μας . Οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν αυξημένες τιμές αμμωνίας και για αυτό το θέμα και για να επιταχυνθεί η  απονιτροποίηση πρέπει να λάβετε  περισσότερα μέτρα.  
Ακόμα θα θέλαμε να συνεχίζεται η χλωρίωση σε τακτικά διαστήματα για να εξουδετερώνονται η μικροοργανισμοί που σε κάποια σημεία είναι ανεβασμένοι.
Και τέλος για το θέμα της λυμματολάσπης να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που αναφέρονται στην ΑΕΠΟ.
Ολα αυτά σας τα αναφέρουμε ώστε σαν νέα δημοτική σχετικά αρχή να δώσετε την μεγάλη προσοχή σας στο βιολογικό καθαρισμό ώστε  να μην ζήσουμε και δούμε στις θάλασσες μας άσχημες εικόνες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωή μας που είχαμε τα τελευταία δυο χρόνια. Ευελπιστούμε ότι θα βρείτε κάποιο χρόνο να  συναντηθούμε για να συζητήσουμε και να μας ενημερώσετε διεξοδικότερα για τον βιολογικό καθαρισμό.
Ο πρόεδρος Δημήτριος Μπαρμπούνης 
Η γραμματέας Ιωάννα Kούρτη