Επτά τρόποι να γίνετε πιο δημιουργική ενώ μένετε σπίτι

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας και έχει δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα μέσα στην οποία καλούμαστε όλοι να λειτουργήσουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουμε να μένουμε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και φυσικά η αυτοαπομόνωση σε συνδυασμό με το άγχος για τις εξελίξεις στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, έχουν επηρεάσει την ψυχολογία μας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί πρακτικοί και απλοί τρόποι να γίνετε πιο δημιουργική χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

7 τρόποι να γίνετε πιο δημιουργική ενώ μένετε σπίτι

1. Γυμναστείτε

Μπορεί τα γυμναστήρια να έχουν κλείσει, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε. Στην πραγματικότητα, η καραντίνα μπορεί να λειτουργήσει ως μία καλή ευκαιρία να φροντίσετε το σώμα σας και να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας. Μάλιστα, μπορείτε κάθε φορά να δοκιμάζετε και ένα διαφορετικό workout από αυτά που σας προτείνουμε.

  

2. Πειραματιστείτε με νέες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Δεν είναι απαραίτητο να είστε λάτρης της μαγειρικής για να μπείτε στην κουζίνα. Βρείτε μία συνταγή που θα θέλατε να δοκιμάσετε (τι θα λέγατε για λαχταριστά brownies; ) και απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες. Είναι πιο απλό από όσο φαντάζεστε και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

 

3. Διαβάστε ένα βιβλίο

Σίγουρα έχετε κι εσείς μια νοερή λίστα με τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε, αλλά ποτέ δε βρήκατε τον χρόνο (και την όρεξη). Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσετε εκείνο το βιβλίο που σκονίζεται εδώ και μερικούς μήνες στη βιβλιοθήκη σας. Το διάβασμα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ταξιδέψετε το μυαλό σας.

  

4. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Πώς θα σας φαινόταν να γεμίζατε την μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα, να πίνατε ένα ποτήρι κρασί και να χαλαρώνατε ακούγοντας μουσική; Τώρα έχετε τον χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε τα beauté σας ανενόχλητη. Ανάψτε μερικά κεριά και αφιερώστε ένα απόγευμα στην περιποίησή σας.

 

5. Φέρτε τον κινηματογράφο στο σπίτι σας

Οργανώστε τα δικά σας movie nights και χαλαρώστε στον καναπέ σας συντροφιά με τις αγαπημένες σας ταινίες.

 

6. Φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά

Ένας ακόμη τρόπος να γίνετε πιο δημιουργική αλλά και πιο λαμπερή είναι φτιάχνοντας τα δικά σας καλλυντικά με φυσικά υλικά. Λίγο λάδι καρύδας μαζί με καστανή ζάχαρη και αιθέριο έλαιο λεβάντας αρκούν για να φτιάξετε το δικό σας scrub σώματος.  

 

7. Βάλτε σε τάξη τα πράγματά σας

Ακόμη και αν δεν είστε ο πιο τακτικός άνθρωπος στον κόσμο, σίγουρα θα αντλήσετε κάποια ευχαρίστηση οργανώνοντας τα πράγματά σας. Συμμαζέψτε τις ντουλάπες σας και συγκεντρώσε σε σακούλες τα ρούχα που δε χρειάζεστε πλέον, τακτοποιήστε τα καλλυντικά σας και πετάξτε αυτά που έχουν χαλάσει… Η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία για όλα αυτά.

Πηγή: vita.gr