Νικήτας Κακλαμάνης: Η προμήθεια για την μεταφορά του 50% του μισθού του και η προτροπή του Γεωργιάδη

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που έφθανε τα 17 ευρώ πλήρωσε ως προμήθεια στην τράπεζα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης προκειμένου να μεταφέρει το 50% της βουλευτικής του αποζημίωσης στον ειδικό λογαριασμό για τη μάχη κατά του κορονοϊού, ακολουθώντας την προτροπή του πρωθυπουργού.

Μάλιστα αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια που προέδρευε στην αίθουσα της Ολομέλειας: «Μήπως κατά τη διάρκεια της κρίσης ο κεφαλικός φόρος που πληρώνουμε για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις τράπεζες θα πρέπει να σταματήσει; Σας λέω ενδεικτικά ότι για να βάλουμε εμείς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πληρώσαμε 17 ευρώ στην τράπεζα. Στην περίοδο της κρίσης ας δείξουν και μία συμπεριφορά οι τράπεζες».

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει όντως αυτή η τραπεζική προμήθεια των 17 ευρώ, λέγοντας όμως ότι αυτό συνέβη επειδή η διαδικασία του εμβάσματος έγινε τηλεφωνικά και όχι μέσω web banking.

«Εμείς οι βουλευτές που κάναμε την τραπεζική διαδικασία από τηλέφωνο πήγαμε στην διαδικασία του εμβάσματος από τη μία τράπεζα στην άλλη και πληρώσαμε 17 ευρώ γιατί κάναμε την συνήθη διαδικασία. Εάν το κάναμε από το web banking θα πληρώνουμε 2 ευρώ. Εάν όλοι πάμε στο web banking θα έχουμε κατά 15 ευρώ λιγότερη χρέωση. Είναι μια ευκαιρία όλοι να πάμε περισσότερο στην ηλεκτρονική διαδικασία. Οι χρεώσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τράπεζες είναι οι χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιος στραφεί από την συνήθη διαδικασία στις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα κερδίσει χρήματα» ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης