Πανεπιστήμιο Πατρών: Πολυτραυματίας ο εργάτης που έπεσε από τον 4ο όροφο - Τι καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

"Νέο εργοδοτικό έγκλημα με σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου οικοδόμου"

Σε καταγγελία προχώρησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο υπό κατασκευή κτίριο του Οικονομικού Τμήματος, με θύμα έναν εργάτη, που τραυματίστηκε σοβαρά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Την Τρίτη 31-03-2020 και ώρα 13:00, στην περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, συνάδελφος οικοδόμος βρέθηκε στο κενό από τον 4ο όροφο όπου εργάζονταν, εξαιτίας  ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά! Το έργο το έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΟΜΗ» του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Ο συνάδελφος, Sollaku Ylber 46 ετών, μετεφέρθη με πολλαπλά τραύματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μέλη της Διοίκησης του ΕΚ Πάτρας και του Συνδικάτου Οικοδόμων, βρέθηκαν στον χώρο του ατυχήματος όπου και διαπίστωσαν την παντελή  απουσία μέτρων ασφάλειας, καθώς και το γεγονός ότι  πολλά συνέργεια διαφορετικών ειδικοτήτων εργάζονται  μαζί σε περιορισμένο χώρο, με κίνδυνο οι εργαζόμενοι να πέσουν θύματα της ιογενούς λοίμωξης του νέου κορωνοϊού Covid- 19.

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση της ΝΔ καθώς έχει την πλήρη ευθύνη για το νέο εργοδοτικό έγκλημα. Το υπουργείο εργασίας, όσο και ο ίδιος ο υπουργός εργασίας κος Γιάννης Βρούτσης, έχει τεράστια ευθύνη, τόσο για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων, όσο και για την απαράδεκτη κατάσταση στους χώρους δουλείας, διότι η ελλιπής επάνδρωση των επιθεωρήσεων εργασίας  και των διευθύνσεων Υγιεινής και Ασφάλειας, επιτρέπουν στους εργοδότες να αυθαιρετούν εγκληματικά εις βάρος της Υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστείλει την συνδικαλιστική δράση προκειμένου να εφαρμοστούν με ευκολία οι αντεργατικές της μεθοδεύσεις των εργοδοτών, βάζοντας κι ίδια πλάτη νομοθετώντας εις βάρος των εργαζομένων δεν θα περάσει. Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, άμεση ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινοί έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, αυστηροποίηση των προστίμων και των κυρώσεων σε βάρος των εργοδοτών. Σταμάτημα όλων των εργασιών σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

 

 

Διαβάστε επίσης