Γεννηματά: Η κυβέρνηση καθυστερεί, πρώτα βλέπει τον συνωστισμό και μετά αντιδρά

 

Την απάντηση του Προέδρου της Βουλής αναμένει η Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το ζήτημα της καταβολής μέρους του βουλευτικού μισθού στο ταμείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι τα ζητήματα αυτά χρειάζονται κεντρική και θεσμική αντιμετώπιση και όχι κριτικές εντυπωσιασμούς και πλειστηριασμού. Τόνισε, δε, ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα προετοιμασία για να προχωρήσει σε απευθείας δωρεά στο ΕΣΥ η οποία αφορά ειδικά κρεβάτια για κλίνες και εξοπλισμό.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε, επίσης, ότι το κόμμα της από την πρώτη στιγμή στηρίζει το «Μένουμε Σπίτι» και τις σχετικές προτάσεις της επιστημονικής ομάδας ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των εισηγήσεων των επιστημόνων και την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης. Σχολίασε, επίσης τις ουρές στις τράπεζες λέγοντας ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα κάτι, που όπως είπε, έγινε και με τις εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι δεν επαρκούν και πρόσθετε ότι ο πρωτογενής τομές είναι ο φτωχός συγγενής: «Εάν αναγκαστούμε να δούμε λουκέτο οριστικό σε παραγωγικές επιχειρήσεις όλα αυτά θα τα πληρώσουμε διπλά και τριπλά», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ανοιχτές προκειμένου να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το μάρμαρο κι αυτής της κρίσης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν ισχύουν πλέον οι δημοσιονομικοί στόχοι και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Γεννηματά: Να πιέσουμε την Ευρώπη για το ευρωομόλογο
«Και βέβαια να πιέσουμε τώρα την Ευρώπη και κυρίως το βορρά για αποφάσεις οριστικές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και για την υγεία και την προστασία της ζωής και για την οικονομία και την επόμενη ημέρα», τόνισε αναφορικά με το θέμα του ευρωομόλογου.

Τέλος, η κ. Γεννηματά σημείωσε την ανάγκη παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας και το πάγωμα των πλειστηριασμών. « Εμείς δεν μπορούμε να πολιτευόμαστε με βάση τι λέει ο κάθε Υπουργός. Εμείς πολιτευόμαστε με βάση τις αποφάσεις. Απόφαση ακόμα δεν υπάρχει. Θα χαρούμε να τη δούμε», κατέληξε