Όλγα Γεροβασίλη: Η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι α λα καρτ

 

Την άποψη πως η αλληλεγγύη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δεν είναι καλή πρόθεση και α λα καρτ, είναι ταυτοτικό ζήτημα, εξέφρασε η Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ερωτώμενη ως προς τις προθέσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού να συμβάλουν εθελοντικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την καταβολή του μισού των μισθών τους η κ. Γεροβασίλη, πάντοτε καλοπροαίρετα, διέκρινε την καλή πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης και ανέδειξε την διαφορά κοσμοαντιλήψεων μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.

«Περί αλληλεγγύης λοιπόν ο λόγος:

Αλληλεγγύη κατά ΝΔ

Η αλληλεγγύη μόνο ως πρόθεση περιέχει το κάλεσμα και την προτροπή για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 2 μήνες.

Η αλληλεγγύη α λα καρτ σχετίζεται και με τον πρόσφατο διπλασιασμό αμοιβών Διοικήσεων με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σε ΔΕΚΟ – των γνωστά golden boys.

Η αλληλεγγύη μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά: Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών από τη μία και από την άλλη υποχρεωτική περικοπή των μισθών εργαζομένων κατά 50%.

Η αλληλεγγύη μόνο ως πρόσχημα συμβαδίζει με διπλασιασμό των νοσηλίων στις ιδιωτικές ΜΕΘ και επικοινωνιακά κονδύλια προς κατευθύνσεις με έντονο το πελατειακό στοιχείο.

Αλληλεγγύη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η αλληλεγγύη ως πολιτική βούληση περιλαμβάνει την οριζόντια υποχρεωτική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 3 μήνες.

Η αλληλεγγύη ως έκφραση της κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλει την επέκταση του υποχρεωτικού μέτρου σε Γ. Γραμματείς, Κυβερνητικά στελέχη αλλά και Διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Η αλληλεγγύη κατά κυριολεξίαν απαιτεί την ανάκληση των προκλητικών αυξήσεων, που δόθηκαν εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης προς τα golden boys των Διοικήσεων ΔΕΚΟ.

Η αλληλεγγύη ως ταυτοτικό ζήτημα οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλους/ες. Και να απευθύνεται προς όλους τους πληττόμενους».