Αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις αποφάσισε η κυβέρνηση - Πότε ανακοινώνονται - Τί θα ισχύσει

 

Η μετακίνηση σε περιορισμένο χρονικό διάστημα που θα δηλώνεται σε sms, όχι περισσότερες από δύο φορές την ημέρα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μέτρο που αποφασίζει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Η εικόνα έξω από τις τράπεζες με – κυρίως ηλικιωμένους – πολίτες να συνωστίζονται δεν άλλαξε ούτε σήμερα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι λόγος  που οι σκέψεις έγιναν αποφάσεις. Από τη στιγμή που όπως έδειξαν τα πράγματα δε λειτούργησε περιοριστικά το μέτρο οι συντάξεις να δοθούν σε ξεχωριστές ημερομηνίες και το ενδεχόμενο οι συνταξιούχοι να επιχειρήσουν με τον ίδιο τρόπο τρέξουν και τον επόμενο μήνα να πάρουν τις συντάξεις τους και αν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι ισχυρό, στην κυβέρνηση υπερίσχυσε η θέση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η μετακίνηση, εφόσον ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, θα δηλώνεται όπως μέχρι σήμερα σε sms, στο οποίο θα προσθέτουμε και την ώρα στην οποία βγαίνουμε έξω, ώστε να ελέγχεται αν τηρείται το χρονικό διάστημα που θα επιτραπεί και θα είναι διαφορετικό, ανάλογα με την κατηγορία. Θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτραπεί η δήλωση μετακίνησης σε χαρτί για τους πολίτες από μία ηλικία και πάνω, σίγουρα πάνω από 60 ετών, ενώ μελετάται να μην επιτρέπεται στο ίδιο άτομο να βγαίνει έξω πάνω από δύο φορές την ημέρα. Δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης αύξηση του ύψους του προστίμου, μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το naftemporiki, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μάλλον αύριο ώστε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Θα επαναξεταστεί αν θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις που θα αφορούν τις λαϊκές αγορές, αν και η εικόνα που έχει η κυβέρνηση είναι ότι στις λαϊκές αγορές έχει υπάρξει προσαρμογή και βελτίωση της εικόνας τις τελευταίες ημέρες σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Στο πακέτο των νέων ανακοινώσεων αναμένεται να βρεθούν και οι αποφάσεις για το πώς θα περάσουν οι Έλληνες τις ημέρες του Πάσχα, πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κλπ. Το πλέον πιθανό είναι οι εκκλησίες να λειτουργήσουν τις Άγιες Ημέρες χωρίς όμως την συμμετοχή των πιστών, ενώ μελετάται διεξοδικά το ποιες θα είναι οι ανακοινώσεις για την Κυριακή του Πάσχα και το σούβλισμα του αρνιού, αλλά και για την Μεγάλη Παρασκευή και την Περιφορά του Επιταφίου και το Μεγάλο Σάββατο  και την Ανάσταση.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ