Θετικός στον κορονοϊό καρκινοπαθής παρουσιαστής του BBC

Ο Τζορτζ Αλάγια, 64 ετών

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC Τζορτζ Αλάγια, 64 ετών, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, και πριν από δύο εβδομάδες είχε ανακοινώσει ότι θα αυτοαπομονωθεί.

Ο παρουσιαστής ειδήσεων υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία ενώ πάσχει από καρκίνο του εντέρου. Προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο να κολλήσει κορονοϊό, καθώς είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει μακριά από την αίθουσα σύνταξης και τη δουλειά του, πριν από δύο εβδομάδες.

Ήταν το 2014 όταν διαγνώστηκε πρώτη φορά με καρκίνο, ενώ το 2017 ανακοίνωσε ότι ο εφιάλτης είχε επιστρέψει. Ο καρκινοπαθής υποβλήθηκε σε τεστ αφού εμφάνισε πυρετό και λίγες ημέρες μετά ο ογκολόγος του τον ενημέρωσε ότι ήταν θετικός. "Κατά έναν τρόπο, πιστεύω ότι εμείς που ζούμε με τον καρκίνο είμαστε πιο δυνατοί επειδή κάπως γνωρίζουμε πώς είναι να αντιμετωπίζεις κάτι που το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο" δήλωσε στη συνάδελφό του Σόφι Ρόγουορθ. "Αν μπορώ να ζήσω με τον καρκίνο μπορώ και με τον κορονοϊό" πρόσθεσε και διαβεβαίωσε πως πλέον έχει αναρρώσει πλήρως από τον ιό. Συμπτώματα κορονοϊού έχει και η σύζυγός του στην οποία η ανάρρωση διαρκεί περισσότερο, όπως είπε.