Κορονοϊός και ψυχολογία: Οι επιπτώσεις της απομόνωσης

Οι συμβουλές του καθηγητή Ψυχιατρικής Φρ. Γονιδάκη

"Το στρες είναι δεδομένο γιατί οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να επικοινωνούμε και για να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Αλλά η προσπάθεια που μπορούμε να κάνουμε είναι οι συνέπειες αυτής της απομόνωσης λόγω του κορονοϊού να μην είναι τόσο δυσάρεστες για τον άνθρωπο. Αυτό έχει σχέση με το να οργανώσει τον χρόνο του, γιατί πάρα πολύ γρήγορα η αίσθηση των διακοπών που έχουμε από τη δουλειά και από τις υποχρεώσεις θα χάνεται και αρχίζουμε να πιεζόμαστε από την άνοια και από την έλλειψη νοήματος όταν κανένας είναι παρατεταμένα μέσα στο σπίτι του" δήλωσε ο Φραγκίσκος Γονιδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Άρα, μια οργάνωση του προγράμματος, υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι και αυτό φαίνεται να βοηθάει αρκετά. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν την ευκαιρία να τακτοποιήσουν πράγματα μέσα στο σπίτι τους, να κάνουν άσκηση ή να περπατούν για κάποια λεπτά" πρόσθεσε.

"Χρειάζεται να ανακαλύψει από αυτά που τον ενδιαφέρουν , τι μπορεί να κάνει μέσα στο σπίτι. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την επαφή με όποιον τρόπο μπορούμε είτε με τον ίντερνετ με τηλεδιάσκεψη ή με το τηλέφωνο. Το να ακούμε τη φωνή ή να βλέπουμε αγαπημένα πρόσωπα είναι προστατευτικό για την ψυχολογία μας" σημείωσε.