Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν, αυτή η DIY μάσκα θα σε σώσει

 

Και ποια γυναίκα δεν εκνευρίζεται όταν ξυπνάει κάθε πρωί και βλέπει μια… ζούγκλα στα μαλλιά της;! Το φριζάρισμα μάς σπάει τα νεύρα, άλλες φορές μας προκαλεί πανικό και υπάρχουν και στιγμές που δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Η υγρασία είναι σίγουρα ένας παράγοντας που ενισχύει τα ατίθασα μαλλιά, αλλά και η αφυδάτωση παίζει το ρόλο της.

Αν σου συμβαίνουν όλα αυτά δεν πρέπει για κανέναν λόγο να παραδώσεις τα όπλα. Ειδικά τώρα που μένουμε σπίτι, έχεις όλο τον χρόνο να λύσεις αυτό το πρόβλημα και μάλιστα μόνη σου. Θα φτιάξεις μια DIY μάσκα μαλλιών με τρία μόνο υλικά που έχεις στο σπίτι και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

Θα χρειαστείς: μια μπανάνα, δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι.

Βάλε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά, να τα καλύψεις με μία πετσέτα και να την αφήσεις να δράσει για 30-45 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με σαμπουάν και έπειτα βάλε conditioner.

Η μπανάνα είναι το μυστικό συστατικό για τις περισσότερες μάσκες μαλλιών. Περιέχει φυσικά έλαια, κάλιο, υδατάνθρακες και βιταμίνες, που όλα αυτά μαζί έχουν την ικανότητα να «κλειδώνουν» την υγρασία στα μαλλιά και να βοηθούν στη μείωση του ενοχλητικού φριζαρίσματος. Το γιαούρτι, και η μεγάλη ποσότητα σε γαλακτικό οξύ, βοηθά τα θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, οπότε στην περίπτωσή σου είναι must. Και εννοείται ότι το μέλι έχει τρομερές μαλακτικές ιδιότητες. Try it και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης