Τηλεργασία και στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

 

Καθώς η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζεται, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απέσυρε το προσωπικό ασφαλείας από τους χώρους εργασίας του και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται, όπως και οι άλλοι υπάλληλοι του Κέντρου, από το σπίτι τους ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά, για όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με επίγνωση ότι «οι παρούσες συνθήκες καθιστούν ακόμη δυσκολότερο το έργο του ΕΚΚ, δεδομένου ότι διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, από το οποίο χρηματοδοτούνται οι κινηματογραφιστές, διαχείριση που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και εξονυχιστικούς ελέγχους» αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Πάνος Λουκάκος. «Είναι φανερό ότι η απόφαση αυτή δεν είναι εύκολη για κανέναν μας. Είναι ωστόσο αναγκαία» συνεχίζει ο Πάνος Λουκάκος τονίζοντας ότι «από τους 20 υπαλλήλους του ΕΚΚ τουλάχιστον έξι πάσχουν από χρόνια νοσήματα που καθιστούν απαγορευτική την έξοδο από το σπίτι τους. Ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων αφορά επίσης γονείς με παιδιά σχολικής ή προσχολικής ηλικίας. Τέλος, τα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου βρίσκονται σε σημείο που απαιτεί την εναλλαγή τουλάχιστον δύο ή τριών συγκοινωνιακών μέσων, έως ότου φθάσουν από το σπίτι στον τόπο της εργασίας τους, γεγονός που τους εκθέτει σε αυτονόητους κινδύνους».

«Κρίναμε, καταλήγει ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ότι προέχει η προστασία της υγείας και της ζωής των υπαλλήλων μας και όλα τα άλλα έπονται. Κρίναμε ότι σε καταστάσεις ανάγκης όπως είναι αυτές που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική Πολιτεία οφείλουν όσοι έχουν την ευθύνη και για άλλα πρόσωπα να σταθμίζουν πολύ προσεκτικά τις εκάστοτε προτεραιότητες». Για περισσότερες πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου www.gfc.gr