Κουρκουμπίνια

 

Σε περίπτωση που δεν θέλουμε η συνταγή μας να είναι νηστίσιμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με 200 γρ. λιωμένο βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας

100-150 ml ηλιέλαιο + extra για το τηγάνισμα

 

Για το σιρόπι:

550 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

350 ml νερό

1 στικ κανέλας

Ξύσμα από ένα λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για το σιρόπι: Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το στικ κανέλας, τη μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά. Αμέσως μετά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

2Για τα κουρκουμπίνια: Απλώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την επιφάνεια του με ηλιέλαιο.
3Κατόπιν, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
4Στη συνέχεια, διπλώνουμε στη μέση τα δύο φύλλα και πασπαλίζουμε πάλι με ηλιέλαιο.Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό προσέχοντας οι άκρες να κλείσουν καλά.
5Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα μέχρι να κάνουμε 6 ρολά.
6Έπετα, τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να δέσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
7Ύστερα, κόβουμε τα ρολά σε κάθετα κομμάτια 5εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
8Αμέσως μετά, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε σε δόσεις τα κουρκουμπίνια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
9Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
10Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.
11Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια.
12Μόλις ετοιμαστούν όλα, σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης