Πώς θα φτιάξεις ένα scrub προσώπου κυριολεκτικά με… ψίχουλα

 

Τα DIY ομορφιάς έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες και το beauty department σε χειροκροτεί από μακριά στέλνοντας αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Χαιρόμαστε πάρα πολύ με τις αναρτήσεις που βλέπουμε στα social media και… θέλοντας να βάλουμε ένα λιθαράκι (μία σπατουλιά ίσως) στο καθημερινό σου self care ανακαλύψαμε μία ακόμα τέλεια συνταγή που μπορείς να κάνεις με ψίχουλα. Πραγματικά ψίχουλα. Από ψωμί.

Μη γελάς, τα ψίχουλα του ψωμιού μπορούν να μετατραπούν στο πιο ήπιο απολεπιστικό και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι πρέπει να κάνεις. Ας πούμε πρώτα όμως τι θα χρειαστείς:

1 χούφτα ψίχουλα από οποιοδήποτε ψωμί
1 φακελάκι πράσινο τσάι
1 κουταλιά του γλυκού γάλα
1 κουταλιά του γλυκού γιαούρτι 
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Έχουμε και λέμε λοιπόν! Φτιάξε το τσάι και βάλτο σε ένα μικρό μπολ προσθέτοντας το γάλα. Τώρα ρίξε μέσα τα ψίχουλα και άστα να μαλακώσουν λίγο. Πρόσθεσε το γιαούρτι και το μέλι και ανακάτεψε πολύ πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις τα ψίχουλα να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Αν δεν το κάνεις τότε σίγουρα θα τραυματίσεις την επιδερμίδα σου. Αν όμως μαλακώσουν και τρίψεις με αυτά το δέρμα σου θα έχεις την πιο ήπια και απολαυστική απολέπιση ever.

Το γάλα και το γιαούρτι θα χαλαρώσουν πολύ τα νεκρά κύτταρα και έτσι με τις πιο απαλές κινήσεις θα απομακρυνθούν. Όσο συμβαίνουν αυτά, το μέλι θα ενυδατώνει το δέρμα σου και θα το γεμίζει λάμψη ενώ το πράσινο τσάι θα το μαλακώνει και θα του χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία. Αν θέλεις μάλιστα, πέρνα το μείγμα, άφησέ το σαν μάσκα για λίγα λεπτά και μετά ξέπλυνε το δέρμα σου.

Σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις απόψε πριν κοιμηθείς και… πάμε στοίχημα πως δεν θα ξαναπετάξεις τα ψίχουλα από το τραπέζι σου! Πήγαινε τώρα και στην gallery για να θυμηθείς τι κάνει το κάθε συστατικό ξεχωριστά.

Διαβάστε επίσης