Αυγά Benedict - Ιδανική συνταγή για λαχταριστό brunch

 

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες τσουρέκι

8 φέτες μπέικον

4 αυγά, medium

1 κ.σ. ξύδι

 

Για την ολαντέζ (Hollandaise):

150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

2 κρόκους αυγού (medium)

2 κ.σ. νερό

1 κ.σ. λευκό ξύδι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τα αυγά ποσέ: Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό νερό και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ξύδι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό, ώστε να δημιουργήσουμε δίνη.

2Αμέσως μετά, ρίχνουμε ένα αυγό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
3Στη συνέχεια, πολύ προσεκτικά αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.
4Για τη σάλτσα ολαντέζ: Σε ένα μεταλλικό μπολ αδειάζουμε μέσα τους κρόκους, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το νερό, το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
5Κατόπιν, αποσύρουμε το μπολ από το βραστό νερό και ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο χτυπώντας παράλληλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6Μόλις είναι έτοιμη, αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και την μεταφέρουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο.
7Σύνθεση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις φέτες μπέικον και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, μεταφέρουμε τις φέτες μπέικον σε ένα πιάτο.
8Έπειτα, στο ίδιο τηγάνι, ψήνουμε και από τις 2 πλευρές τις φέτες τσουρέκι και τις αφήνουμε στην άκρη.
9Τέλος, τοποθετούμε δύο φέτες μπέικον πάνω σε μία φέτα τσουρέκι, από πάνω αφήνουμε ένα βάζουμε ένα αυγό ποσέ, καλύπτουμε με τη σάλτσα ολαντέζ και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
10Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης