Αγρίνιο: Σε αυστηρή καραντίνα το Σελίβειο Γηροκομείο

 

Αυστηρά μέτρα προστασίας, σε βαθμό καραντίνας, εφαρμόζονται στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, προκειμένου να κλείσει έξω από τις πόρτες του τον κορωνοϊό, καθώς πρόκειται για έναν ιδιαιτέρα ευαίσθητο χώρο.

Οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Επομένως φαντάζεται ο καθένας αν υπάρξει κρούσμα τι θα συμβεί.

Έτσι λοιπόν έχουν ληφθεί τα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και οι μέρες κυλούν πολύ δύσκολα για τους ηλικιωμένους. Οι πόρτες του γηροκομείου έχουν κλείσει για όλους τους επισκέπτες. Κανείς πλέον δεν μπορεί να επισκεφτεί τον δικό του άνθρωπο. Οι προμηθευτές αφήνουν τα προϊόντα στον προαύλιο χώρο, όπου απολυμαίνονται και στην συνέχεια μπαίνουν μέσα στο κτίριο.


Οι εργαζόμενοι που είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση, έχουν διαμορφώσει έναν ειδικό χώρο όπου αλλάζουν ρούχα και φορούν στολή, μάσκες και γάντια, πριν έρθουν σε επαφή με τους ηλικιωμένους, οι όποιοι πλέον δεν γευματίζουν όλοι μαζί στην τραπεζαρία, αλλά ο καθένας στο δωμάτιό του. Στον προαύλιο χώρο βγαίνουν μόνο ένας – ένας και για λίγη ώρα όταν ο καιρός το επιτρέπει και γενικότερα γίνεται απολύμανση στους χώρους.

Οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν με δυσκολία αυτή την κατάσταση και ήδη οι περισσότεροι έχουν καταβληθεί ψυχολογικά. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους να τους απασχολήσουν, ώστε να μην παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, καθώς όλη αυτή η κατάσταση τους επιβαρύνει περισσότερο.

Διαβάστε επίσης