Να γιατί πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να βάλεις αιθέρια έλαια στην κρέμα χεριών σου

 

Τα αιθέρια έλαια ξέρεις πως είναι αποστάγματα φυτών και η χρήση τους είναι πολύ διαδεδομένη. Τα χρησιμοποιείς από το diffuser στο σαλόνι σου ως και σε συνταγές για την περιποίηση μαλλιών και επιδερμίδας όμως... Η επιστήμη, εδώ και πολύ καιρό, εξετάζει τη χρήση τους για πιο σημαντικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με άρθρο που έγινε αναφορικά σε μελέτη (διάβασε εδώ αν θες) επάνω στις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες, σημειώθηκε και αποδείχθηκε η πανίσχυρη δράση τους ενάντια σε μύκητες, βακτήρια, μικρόβια και παθογόνα που μπορεί να μας αρρωστήσουν. Γιατί έγινε αυτή η μελέτη; Γιατί τα μικρόβια και τα παθογόνα γίνονται ολοένα και περισσότερο ανθεκτικά στις θεραπείες και τα φάρμακα και η επιστήμη εξετάζει όλες τις εναλλακτικές. Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που διάβασα (και πραγματικά τη διάβασα) «Τα αιθέρια έλαια έχουν πολλές προοπτικές στον τομέα της βιοιατρικής καθώς καταστρέφουν αποτελεσματικά πολλά βακτήρια, μύκητες και ιικά παθογόνα».

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ τα αιθέρια έλαια δεν θα σε σώσουν από τον Κορονοϊό ούτε και θα σε προστατεύσουν 100%. Δεν έχει γίνει σχετική μελέτη, κανείς δεν το υποστηρίζει αυτό ούτε φυσικά και εμείς! Μπορούν όμως να βοηθήσουν γενικά και ειδικότερα αν τα βάλεις στην κρέμα χεριών σου.

Η κρέμα χεριών έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τις τελευταίες μέρες (χαιρόμαστε λίγο) και είναι μία κίνηση που κάνουμε πλέον μηχανικά. Γιατί να μην την ενισχύσεις λοιπόν με λίγες σταγόνες από ευεργετικά αιθέρια έλαια που και πιο ευωδιαστή θα την κάνουν και πιο προστατευτική; Περίμενε όμως…

Δεν είναι όλα τα αιθέρια έλαια ίδια και αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τη μελέτη θα το καταλάβεις. Επειδή όμως είναι πραγματικά τεράστια, τη διάβασα εγώ για εσένα και ξεχώρισα μερικά αιθέρια έλαια που μπορείς να αγοράσεις online για να προσθέσεις στην κρέμα σου αν θέλεις να την κάνεις να αποκτήσει ΕΛΑΦΡΙΕΣ αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι τα: Θυμάρι, κανέλα, δάφνη, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο, ευκάλυπτος, tea tree, λεμονόχορτο, μέντα και ματζουράνα.

Διαβάστε επίσης