Πάτρα: Αυτοψία και έλεγχος του δημάρχου στις λαϊκές αγορές

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα και υπηρεσιακούς παράγοντες της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να διαπιστώσει, αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα.

Τα μέτρα αφορούν την οριοθετημένη και διαγραμμισμένη θέση των πάγκων, με απόσταση ασφαλείας 5 μέτρων ο καθένας, για την προστασία των συνδημοτών μας, αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές.

Σε συνεργασία με τους Συλλόγους των παραγωγών και των επαγγελματιών, ο Δήμος Πατρέων παίρνει τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την ρύθμιση λειτουργίας των λαϊκών όσο και για τα μέτρα προστασίας.

Οι Σύλλογοι από την πλευρά τους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης μειώνουν εκ περιτροπής την καθημερινή προσέλευση των μελών τους σε κάθε λαϊκή, σύμφωνα με τα  μέτρα προφύλαξης.

 

        Απευθύνουμε έκκληση στους συνδημότες μας:

Να προσέχετε τον συνωστισμό σε κάθε πάγκο.
Προστατεύστε την υγεία σας καθώς και των επαγγελματιών πίσω από τον κάθε πάγκο που μας παρέχουν αυτές τις κρίσιμες ώρες τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές.
Να προσέρχεστε απαραίτητα  με μάσκες και γάντια.
Η παραμονή σε κάθε πάγκο να είναι η ελάχιστη δυνατή.
Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωρολαχανικά και άμεσα αποχωρούμε.

         Οι λαϊκές αγορές πρέπει να μείνουν ζωντανές.

Στα σχέδια της Κυβέρνησης είναι το κλείσιμο τους αν δεν λειτουργούν με μέτρα προστασίας και τα προϊόντα αυτά να διατίθενται στα  super market.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Σύλλογο των επαγγελματιών και τον Σύλλογο των παραγωγών που μέσα από την άριστη συνεργασία μας εφαρμόζουμε τα μέτρα λειτουργίας των λαϊκών  και τα μέτρα προστασίας.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε και να κρατήσουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

 

Διαβάστε επίσης