Παρέμβαση Μάρκου για τους επαγγελματίες λόγω κορονοϊού

 

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών επαφών μου με τους φορείς της περιοχής μας με σκοπό την ενημέρωση και την αναζήτηση λύσεων που δημιούργησε η επιδημία που βιώνουμε, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού  Επιμελητηρίου κ. Αθαν. Πετρόπουλο, τον Γ.Γ. της ΟΕΒΕΣΝΑ κ. Δημ. Νικολακόπουλο και τον πρόεδρο της ΟΕΕΣΠ κ. Γεώρ. Βαγενά.

Τους ενημέρωσα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για οριζόντια στήριξη της μικρομεσαίας τάξης εκ μέρους της πολιτείας και μου κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Συμφωνήσαμε με τον κ. Πετρόπουλο ότι η πρόσφατη ένταξη στους ΚΑΔ των γεωλόγων, γεωπόνων και δασοπόνων είναι θετική εξέλιξη και ότι απαιτούμε και την ένταξη των κτηνιάτρων. Με τον κ. Νικολακόπουλο συμφωνήσαμε ότι είναι αδιανόητη η εξαίρεση από τους ΚΑΔ των υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, συνεργείων, μεσιτών και άλλων συναφών επαγγελμάτων. Τέλος, με τον κ. Βαγενά συμφωνήσαμε ότι επείγει η ρύθμιση για τις επιταγές που εκκρεμούν, η επιδότηση κατά 60% του ενοικίου και η ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων στους ΚΑΔ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΡΘΙΑ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ