«ΏΡΑ Πατρών»: Να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιασκέψεις

 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Ωρα Πατρών" με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο αναφέρει:

Για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένο, ήδη από τις 20 Μαρτίου, Δημοτικό Συμβούλιο με 17 θέματα ημερήσιας διάταξης το οποίο πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς. Παρόλο, που ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δήμαρχος Τρικκαίων είχε χορηγήσει το απαραίτητο λογισμικό για τη διοργάνωση με τηλεδιάσκεψη δημοτικών συμβουλίων η δημοτική αρχή του κ. Πελέτίδη προτίμησε τη διοργάνωση δια περιφοράς με μηνύματα και απαντήσεις μέσω email, δηλαδή χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Εφόσον υπάρχει η απαραίτητη υποδομή αιτηθήκαμε όλα τα επόμενα δημοτικά συμβούλια καθώς και τα διοικητικά συμβούλια των Οργανισμών να πραγματοποιούνται με τηλεδιασκέψεις μιας και δεν μπορούν να γίνουν δια ζώσης ελεώ του κορονοιού.

Ωστόσο ως «ΏΡΑ Πατρών» θέλουμε να εκθέσουμε δημόσια και τις επισημάνσεις και προτάσεις για τα εξής θέματα:

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη αποκατάστασης κατολισθήσεων 2019 του Δήμου Πατρέων», στην εισήγηση αναφέρεται, ότι ο Δήμος Πατρέων διαθέτει ικανό και έμπειρο προσωπικό για τις εργασίες κλπ αλλά «δεν αναθέτουμε τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό και το απαιτούμενο εξειδικευμένο λογισμικό» και για αυτό κρίθηκε αναγκαίο να αναθέσει σε ιδιώτη ή γραφείο μελετών ή μελετητή εκτιμώμενης αξίας σύμβασης το ποσό των 161.229,70 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Επειδή τα χρήματα είναι πολλά και τα μηχανήματα και το λογισμικό θα χρειαστούν και σε άλλες περιπτώσεις, ζητήσαμε να προμηθευτεί ο Δήμος τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό και το απαιτούμενο εξειδικευμένο λογισμικό έτσι ώστε οι μελέτες να γίνονται από το προσωπικό του Δήμου Πατρέων. Ζητήσαμε να αποσυρθεί το πρώτο θέμα και να επανέλθει άμεσα με την  προκήρυξη σε αγορά των απαραίτητων μηχανημάτων και του λογισμικού ώστε οι μελέτες από τώρα και στο εξής να γίνονται από τις υπηρεσίες του δήμου αφού όπως μας αναφέρει υπάρχει έμπειρο επιστημονικό προσωπικό ικανό για αυτές τις εργασίες. Έτσι θα εξοικονομηθούν χιλιάδες ευρώ προς όφελος των πολιτών της πόλης μας. Σε περίπτωση που επιμείνει στην ψηφοφορία του θέματος εμείς το καταψηφίζουμε και καταλογίζουμε διγλωσσία από τη Δημοτική Αρχή

Η αξία των μηχανημάτων προφανώς είναι μικρότερη από το ποσό αυτό ή τέλος να μας φέρει την αξία αυτών των μηχανημάτων και όχι να σκορπά τα χρήματα αλόγιστα σε ιδιώτες.

Ακόμα στο θέμα 2ο περί «Λήψη απόφασης περί έγκρισης τροποποίησης εγκεκριμένου ταφολογίου στο χώρο των κοινοταφίων στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο» ψηφίσαμε υπέρ με τις εξής επισημάνσεις: 1)Να μας φέρει η Δημοτική Αρχή προς συζήτηση τον κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα όπως στο παρελθόν, 2) Να μας ενημερώσετε για το αποτεφρωτήριο τι έχει γίνει και σε ποιο στάδιο βρίσκεται, και 3) Έχουμε ζητήσει κατά επανάληψη από την αρχή της θητείας μας να εξεύρετε χώρο για τις πολιτικές κηδείες.

Διαβάστε επίσης