Κορονοϊός: Σε έκτακτη κατάσταση η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Στα σπίτια θα παραμείνουν οι κάτοικοι

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχτηκε η κοινότητα Εχίνου, στην Ξάνθη, από τις 6 σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε προσωρινό κατ' οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου, οπότε και θα συνεκτιμηθεί η άρση του μέτρου ή η παράτασή του. Δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα εξαίρεσης στη μετακίνησή τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον αρμόδιο δήμο για την τροφοδοσία και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας, ενώ θα συνδράμει και η Πυροσβεστική. Την επίβλεψη θα έχουν οι αστυνομικές αρχές, ενώ το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του νοσοκομείου Ξάνθης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. "Ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος" ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο λόγος που αποφασίστηκε η κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη κατάσταση είναι, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ότι τις τελευταίες έξι ημέρες εννέα κάτοικοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, γεγονός που αποτελεί ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή.