5+1 Πράγματα που θα συμβούν στην επιδερμίδα σου τώρα που σταμάτησες να φοράς μακιγιάζ

 

Καραντίνα ημέρα #37373749: Έφτιαξα ελληνικό καφέ αντί για γαλλικό μόνο και μόνο επειδή παίρνει περισσότερη ώρα και καθάρισα το πληκτρολόγιο του λαπτοπ με μπατονέτα. Έχω σταματήσει να ισιώνω τα μαλλιά μου (αφάνα) και το μακιγιάζ είναι άγνωστη λέξη πλέον.

Όχι, δεν φορούσα πολύ μακιγιάζ και πριν την καραντίνα αλλά λίγο foundation και κάποιο ρουζ τα έβαζα σεβόμενη το ότι είχα συναδέλφους που δεν ήταν τυφλοί. Πάντα είχα εμμονή με την περιποίηση και αδιαφορία για το μακιγιάζ και αυτό δεν ήταν πάντα καλό για τους άλλους αλλά καλό για το δέρμα μου. Έρχεται λοιπόν η καραντίνα να με δικαιώσει!

Βλέπεις, το μακιγιάζ είναι σούπερ αν θέλεις να καμουφλάρεις κάποια ψεγάδια, αν θέλεις να δείχνεις πιο polished και στην τελική, είναι σούπερ ακόμα και αν απλά θέλεις να φοράς μακιγιάζ χωρίς να το δικαιολογείς. Το είχαν παρακάνει όμως τα κορίτσια.

Έβλεπα στρώσεις επί στρώσεων foundation επάνω σε επιδερμίδες τόσο νεανικές που θα θυσίαζα παρθένες για να τις αποκτήσω (τις επιδερμίδες). Δεν μου άρεσε και «φώναζα» συχνά πυκνά μέσα από τα άρθρα μου: «ΞΕΒΑΦΤΕΙΤΕ!», Τώρα θα καταλάβεις το γιατί…

Αν έχεις σταματήσει να βάφεσαι και συνεχίζεις ακάθεκτη την περιποίηση της επιδερμίδας σου θα δεις το δέρμα σου να αλλάζει. Αν προσθέσεις σε αυτό την ξεκούραση από τον πολύ ύπνο, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό. Πως ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά; Θα συμβούν πράγματα (επιτέλους) και σου εξηγώ τα πάντα παρακάτω

#1 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ… Δεν πειράζει, είναι το πρώτο στάδιο της αποτοξίνωσης από το μακιγιάζ. Κανένας δεν θα σε ρωτήσει αν έχεις κάτι και δεν θα σου πει ότι δείχνεις κουρασμένη (τους μισώ αυτούς να ξέρεις). Θα πρέπει να αποδεχτείς αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, τις ρυτίδες, τα σπυράκια, τα σημάδια, όλα! Είναι δικά σου και είσαι όμορφη, πως να στο πω, πολύ όμορφη!

#2 ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ! Όχι στην πραγματικότητα δεν θα εξαφανιστούν ποτέ, τα έχουμε πει αυτά. Όμως με τον καλό καθαρισμό και την αποχή από το μακιγιάζ θα είναι πολύ λιγότερο εμφανείς και θα μπορέσεις επιτέλους να πεις ΑΛΗΛΟΥΙΑ! Όταν βάφεσαι, το μεικάπ μένει στο χείλος του πόρου (μοιάζει με κρατήρα) και τον κάνει να φαίνεται περισσότερο. Όσο πιο καθαρό είναι λοιπόν το δέρμα σου τόσο λιγότερο φαίνονται οι πόροι.

#3 ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ. Δεν είναι πυρηνική φυσική… Φαύλος κύκλος είναι. Βγάζεις σπυράκια, καλύπτεις τα σπυράκια, το μακιγιάζ σε γεμίζει περισσότερα σπυράκια και άρα φοράς περισσότερο μακιγιάζ. Τώρα που θα κοπούν όλα αυτά, οι θεραπείες σου θα δουλέψουν υπερωρία και το δέρμα σου θα καθαρίσει όσο περισσότερο γίνεται. Φτάνει να μην σταματήσεις την περιποίηση και τη θεραπεία… προφανώς!

#4 ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ. Είτε έχεις λιπαρό είτε ξηρό δέρμα, η καραντίνα θα σου κάνει καλό. Αφαιρώντας το μακιγιάζ από την εξίσωση και κάνοντας καλή και κατάλληλη για την επιδερμίδα σου περιποίηση, δίνεις στο δέρμα σου την ευκαιρία να κάνει… «διακοπές»! Σε αυτές τις «διακοπές» θα βρει την ισορροπία του και θα δεις πως ούτε θα γυαλίζεις όσο γυάλιζες ή αντίστοιχα, δεν θα νιώθεις να σε τραβάει τόσο το ξηρό σου δέρμα όσο παλιά.

#5 ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΥΤΙΔΕΣ! Το μακιγιάζ δεν καμουφλάρει τις ρυτίδες αλλά λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός! Μένει στο χείλος της ρυτίδας (όπως συμβαίνει και με τους πόρους) και απλά τις κάνει να φαίνονται περισσότερο. Επίσης, με το βαρύ μακιγιάζ κρύβεις τα νεανικά χαρακτηριστικά σου όπως οι φακίδες, τα ροδαλά μάγουλα, τη λάμψη του δέρματός σου. Με το να μη φοράς μακιγιάζ θα δείχνεις νεότερη, θα δώσεις την ευκαιρία στα προϊόντα σου να δουλέψουν σωστά και πίστεψέ με, θα φαίνεσαι νεότερη. Πάρε εμένα για παράδειγμα που όποτε βάφομαι μαντεύουν σωστά την ηλικία μου και όταν είμαι άβαφη με κάνουν τουλάχιστον 5 χρόνια νεότερη!

#6 ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! Αν δεχτείς τον εαυτό σου όπως είσαι και το μακιγιάζ γίνει πλέον απόλυτη επιλογή και όχι ανάγκη τότε θα αλλάξουν όλα μέσα σου. Δεν θα σε νοιάζει τίποτα παρά μόνο να αισθάνεσαι εσύ πραγματικά καλά με το αληθινό σου δέρμα, τον πραγματικό σου εαυτό, τον εαυτό που μπορεί να έκρυβες κάτω από στρώσεις μακιγιάζ και τον εαυτό που στην πραγματικότητα είναι πολύ σπουδαίος.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ