Θετικός στον κορονοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος - Αρνητική η σύζυγός του - Ανησυχία για τη βασίλισσα Ελισάβετ

 

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο 71χρονος Κάρολος έχει ήπια συμπτώματα και «γενικά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και εργάζεται από το σπίτι του όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες».

Αντίθετα αρνητική είναι η σύζυγός του Camilla Parker Bowles, η οποία επίσης ελέγχθηκε για κορωνοϊό.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Camilla παραμένουν σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι τους στη Σκωτία.

Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, από πού κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας Κάρολος με την ανακοίνωση να κάνει μια γενική αναφορά στον μεγάλο αριθμό επαφών που είχε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του δημόσιου ρόλου του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρείται πολύ πιθανό ο Πρίγκιπας Κάρολος να κόλλησε τον κορωνοϊό από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, καθώς συναντήθηκε μαζί του στις 10 Μαρτίου και λίγες ημέρες αργότερα ο Αλβέρτος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ανησυχία έχει προκαλέσει η ασθένεια με κορονοϊό του πρίγκιπα Καρόλου, ενώ είχε συνάντηση με την μητέρα του πριν εκδηλώσει τα συμπτώματα. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι καλά στην υγεία της σύμφωνα με την dailymail και σε στενή ιατρική παρακολούθηση, καθώς είχε δει τον γιο της λίγες ώρες πριν εμφανίσει τα συμπτώματα. 

Ο Κάρολος βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τελευταία φορά στις 12 Μαρτίου και ήδη εκφράζονται ανησυχίες για το αν κόλλησε τη μητέρα και τον πατέρα του. Μια πηγή αναφέρει στην Dailymail ότι η πιο συντηρητική εκτίμηση των γιατρών του είναι ότι ο πρίγκιπας μπορούσε να μεταδώσει την ασθένεια από τις 13 Μαρτίου, δηλαδή 24 ώρες μετά την συνάντησή του με την Ελισάβετ.

Διαβάστε επίσης