Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευση δυτικής Ελλάδας για την 25η Μαρτίου

 

 

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των τύπων και βαθμίδων σχολικών μονάδων, των Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων και Κηδεμόνων

Λοιπό Ειδικό και Βοηθητικό προσωπικό της ΠΔΕ Δ Ελλάδας,

 

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί για τη χώρα μας, ιστορικό γεγονός πρώτιστου και σημαντικού μεγέθους, καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξή μας  μας ως Έθνος- κράτος.

Στην έναρξή της και στη μετέπειτα πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, μπορούμε να αναζητήσουμε τις απαρχές του σύγχρονου ελληνικού κράτους  και την περίοδο της νεότερης ιστορίας μας.

Η φετινή σχολική χρονιά καίτοι ξεκίνησε ομαλά, μας βρίσκει σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Τα σχολειά μας είναι σε καθεστώς απαγόρευσης λειτουργίας λόγω της πανδημίας που βιώνει όλος ο πλανήτης. Ως εκ τούτου εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης φέτος, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένες εορταστικές εκδηλώσεις αφορούν έκφραση ευγνωμοσύνης και χαράς για τα επιτεύγματα του λαού μας και των ηρώων του. Όμως, αν και δεν θα υλοποιηθούν φέτος, το μήνυμα δεν πρέπει να χαθεί. Καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς μέσα από τις εικονικές τάξεις τους, τους Γονείς και Κηδεμόνες στο σπίτι, να μεταφέρουν το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης στους μαθητές μας, στα  παιδιά μας. Να τους μιλήσουμε για το τι σημαίνει ένας φτωχός λαός αποφασισμένος, να αποζητά την Ελευθερία ή το Θάνατο.

Ας είναι κάθε δυσκολία η αρχή μιας ελπιδοφόρας προσπάθειας

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

 

Ο ΠΔΕ Δ Ελλάδας

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ